Ο Γιάννης Μπουτάρης στη μεγάλη οθόνη

Με τίτλο “Ένα Βήμα Μπροστά” και ήδη μια σειρά sold out προβολών ξεκινά το ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ "Ένα βήμα μπροστά" του Δημήτρη Αθυρίδη αποτέλεσε την έκπληξη του φετινού Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Με δύο sold out προβολές η ταινία κέρδισε κοινό και κριτικούς, ενώ από την Πέμπτη, 11 Απριλίου θα προβάλλεται στους κινηματογράφους της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα τον περασμένο Νοέμβριο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Άμστερνταμ, ενώ τον προσεχή Ιούνιο θα προβληθεί στο γαλλογερμανικό κανάλι ARTE, στο πλαίσιο της θεματικής ημέρας "Μια ημέρα για την Ελλάδα/ Une journee en Grece".

Το Ένα βήμα μπροστά, ακολουθεί τον Γιάννη Μπουτάρη, στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου των δημοτικών εκλογών τον Νοέμβριο του 2010.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, κορυφαίος έλληνας οινοπαραγωγός και απεξαρτημένος αλκοολικός, βραβευμένος για την οικολογική του δράση και εξέχον μέλος της κοινωνίας των πολιτών, είναι στα 68 του ο αντισυμβατικός ανεξάρτητος υποψήφιος για τη Δημαρχία της Θεσσαλονίκης στις εκλογές του 2010.

Η ταινία αποτελεί μία ντοκιμενταρίστικη οδύσσεια διάρκειας 10 εβδομάδων, παρακολουθεί και καταγράφει αυτό το ακραίο “παιχνίδι δύναμης” σε πολιτικό, κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο, όλα με φόντο τους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Πάρτε μια πρώτη γεύση παρακολουθώντας το trailer: