Κι άλλη διεθνής καταξίωση για το Γιώργο Λάνθιμο

Η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου ξεκίνησε ήδη την “καριέρα” της στο εξωτερικό.

Το όνομά του, έπειτα από την υποψηφιότητά του για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας με τον “Κυνόδοντα”, άρχισε να φιγουράρει στις παγκόσμιες κινηματογραφικές σκηνές.
Έτσι τώρα, με τη νέα του ταινία “The Lobster”, ο Γιώργος Λάνθιμος απέσπασε το δεύτερο μεγαλύτερο βραβείο της Cinemart, της αγοράς συμπαραγωγών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Ρότερνταμ, και αποχώρησε από την εκδήλωση με το «Arte France Cinema Award», το οποίο συνοδεύεται και από το ποσό των 7.000 ευρώ. 
Το “The Lobster”, αποτελεί μία αντισυμβατική ιστορία αγάπης που εξελίσσεται στο κοντινό μέλλον. Σε μια πόλη με αυστηρούς κανόνες, όλοι οι άνθρωποι μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο, όπου είναι υποχρεωμένοι να βρουν το ταίρι τους μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν μεταμορφώνονται σε ένα ζώο της επιλογής τους και απελευθερώνονται στο δάσος. Ένας άνδρας όμως το σκάει κρυφά μέσα στο δάσος, εκεί όπου ζουν οι μοναχικοί άνθρωποι, και ερωτεύεται.
Η ταινία του, ξεχώρισε ανάμεσα σε 33 συμμετοχές από 31 χώρες, και αποτελεί μία συμπαραγωγή της Ιρλανδίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Ελλάδας.
Αξίζει να σημειωθεί, πως αντίστοιχα το περσινό βραβείο είχε απονεμηθεί στο «Duncharon» της Αθηνάς Τσαγγάρη.