Αναβαθμίστε το μπαλκόνι σας

Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ να καθίσουμε στην βεράντα μας  και να δροσιστούμε.

Για να νιώθουμε όμως όμορφα στο χώρο μας θα πρέπει να τον φτιάξουμε όσο το δυνατόν πιο χαλαρωτικό.  Συνήθως οι βεράντες και τα μπαλκόνια στο κέντρο της Αθήνας δεν αποπνέουν καλοκαιρινή διάθεση ωστόσο με λίγη καλή θέληση μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε θερινά καταφύγια.

Με λίγα αναπαυτικά μαξιλάρια, μερικά γλαστράκια και εντυπωσιακά  φαναράκια με κεριά δεν θα θέλετε να αποχωριστείτε την βεράντα σας ούτε για να πάτε διακοπές.

Πλάκα κάνουμε….αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ. Οι διακοπές… είναι διακοπές όμως πράγματι μπορεί να αγαπήσετε το μπαλκόνι σας πολύ περισσότερο.

Φωτισμός

Επιλέξτε ατμοσφαιρικό φωτισμό. Μπορεί από το μπαλκόνι σας να βλέπετε τα φώτα της πόλης αλλά σίγουρα δεν είναι αρκετό για να δημιουργήσετε την ατμόσφαιρα που επιθυμείτε. Αγοράστε μεγάλα φανάρια και τοποθετήστε μέσα σε αυτά μεγάλα αρωματικά κεριά. Η ατμόσφαιρα στο μπαλκόνι σας θα αλλάξει ριζικά. 

Αναπαυτικά έπιπλα

Αγοράστε άνετα έπιπλα για τον κήπο σας σε κάποιο από τα bazaar που γίνονται κατά καιρούς σε διάφορες περιοχές. Αν δεν διαθέτετε  πολλά χρήματα να δαπανήσετε για τα έπιπλα του μπαλκονιού σας ψάξτε για έναν μεταχειρισμένο καναπέ  ή βάψτε την παλιά σας τραπεζαρία και θα φαίνεται σαν καινούρια.

Αποκτήστε πράσινο

Για να ομορφύνει το μπαλκόνι σας πρέπει να το πρασινίσετε. Φυτέψτε  καλλωπιστικά φυτά στο μπαλκόνι σας χρησιμοποιώντας γλάστρες για το πάτωμα ή βρείτε μια παλέτα. Το πιο πιθανό, θα την βρείτε σε ένα σούπερ μάρκετ ή μανάβικο και μάλιστα δωρεάν. Επισκευάστε τυχόν χαλαρές σανίδες και προσθέστε ύφασμα στο πίσω μέρος της έτσι ώστε να εφάπτεται στον τοίχο. Φυτέψτε βότανα με προτεραιότητα στον βασιλικό που διώχνει και τα κουνούπια.

Γίνετε δημιουργικοί

Στρώστε  μια αγαπημένη σας κουβέρτα στο μπαλκόνι, και προσθέστε μερικά κεριά. Βάψτε τις καρέκλες της τραπεζαρίας σας σε funky χρώματα ή τοποθετείστε στο μπαλκόνι σας έπιπλα που δεν έχουν καμία σχέση με τον συγκεκριμένο χώρο και θα θέλετε να περάσετε περισσότερο χρόνο σε αυτό.

Πάρτε είδη καθαρισμού

Εφοδιαστείτε με καθαριστικά χώρου διότι για να είναι όμορφο το μπαλκόνι σας θα πρέπει να είναι καθαρό. Φροντίστε τον χώρο σας καθημερινά και τοποθετήστε τα απαραιτήτα αντικουνουπικά για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.