Χρειάζομαι οργάνωση στο μπάνιο μου

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Προβληματίζεστε κάθε πρωί που μπαίνετε στο μπάνιο για να ετοιμαστείτε επειδή δεν βρίσκεται τα πράγματά σας;

Ξεχνάτε μονίμως να πάρετε καθαρή πετσέτα από το συρτάρι και το θυμάστε όταν είστε ήδη μέσα στη μπανιέρα;

Η λύση στα μικρά αυτά προβληματάκια της καθημερινότητάς μας είναι μια και λέγεται οργάνωση. Όσο μικρό και αν είναι το μπάνιο σας, εάν το οργανώσετε σωστά, θα είναι πάντα τακτοποιημένο και εσείς θα βρίσκετε τα πάντα σε δευτερόλεπτα.

Προμηθευτείτε ψάθινα καλάθια, μεγάλα και μικρά κουτιά και ξύλινα ράφια σε όποιο χρώμα ταιριάζει με το μπάνιο σας.

Τα ψάθινα καλάθια για να μην πιάνουν χώρο κρεμάστε τα στον τοίχο και τοποθετήστε μέσα σε αυτά πετσέτες κυλινδρικά τυλιγμένες. Έτσι θα έχετε πάντα καθαρές πετσέτες στο μπάνιο σας χωρίς να πιάνουν χώρο.

Σε μικρά και μεγάλα κουτιά ταξινομήστε αντικείμενα που είναι για τα μαλλιά σας, για το πρόσωπό σας ή για το σώμα σας. Δηλαδή τοποθετήστε σε ένα κουτί τσιμπιδάκια , βούρτσες, gel, λακ, κοκαλάκια και ότι χρησιμοποιείτε για τα μαλλιά σας και κολλήστε από έξω μια ετικέτα με το περιεχόμενο του κουτιού.

Σε ένα άλλο κουτί τοποθετήστε το πιστολάκι για τα μαλλιά σας και τα ψαλίδι για τις μπούκλες.

Και τέλος σε ένα άλλο κουτί τοποθετήστε το βαμβάκι, το ασετόν, τις κρέμες που χρησιμοποιείτε για το πρόσωπο, τα μάτια και το σώμα σας και φυσικά τα προϊόντα ντεμακιγιάζ.

Τα ξύλινα ράφια που θα καρφώσετε στον τοίχο θα σας βοηθήσουν να τοποθετήσετε με οργάνωση κουτιά με όλα όσα σας είναι απαραίτητα στο μπάνιο σας. Βάλτε στο πρώτο ράφι τα κουτιά με τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε καθημερινά και πιο ψηλά τοποθετήστε τα λιγότερο απαραίτητα αντικείμενα.

Έτσι θα ξεκινάτε και θα τελειώνετε την ημέρα σας με ηρεμία και χωρίς άγχος για να βρείτε τα πράγματα σας μέσα στο μπάνιο σας.