Χρειάζομαι ένα κουνελάκι στο σπίτι μου

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Σίγουρα ένα μικρό κουνελάκι θα σας κερδίσει με την πρώτη ματιά, ωστόσο εάν αποφασίσετε να το υιοθετήσετε δεν θα είναι εύκολη η συγκατοίκησή σας μαζί του.

Εκτός από πολύ χαριτωμένα είναι και πολύ απαιτητικά. Έχουν ανάγκη από την παρέα σας εκτός και αν τους εξασφαλίσετε παρέα στο κλουβάκι τους, δηλαδή αντί για ένα, υιοθετήσετε δύο κουνελάκια. Σε αυτή την περίπτωση η ζωή τους θα είναι πιο όμορφη και η δική σας πιο εύκολη. Σίγουρα κατά την διάρκεια της νύχτας θα κοιμούνται στο κλουβί τους ωστόσο κατά την διάρκεια της ημέρας θα πρέπει για κάποιες ώρες να τα αφήνετε ελεύθερα μέσα στο σπίτι για να τρέξουν και να παίξουν καθώς είναι υπερκινητικά ζωάκια. Μην περιμένετε πάντως από την πρώτη μέρα που το κουνελάκι σας θα βρεθεί στο σπίτι σας να σας εμπιστευτεί.

Χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια για να νιώσει ότι είναι σε καλά χέρια. Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα δυσκολευτείτε να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του εάν το παίρνετε διαρκώς στην αγκαλιά σας και το σηκώνετε ψηλά γιατί είναι κάτι που σε γενικές γραμμές το εκνευρίζει. Γενικά πάντως τα κουνελάκια είναι ευαίσθητα και θέλουν μεγάλη προσοχή στο πως τα κρατάτε γιατί είναι πολύ εύκολο να τραυματιστούν από μια λάθος κίνησή σας. Αν και δεν τους αρέσει να τα πειράζετε, έχουν μεγάλη ανάγκη από την έντονη παρουσία σας και την παρέα σας. Μην εκπλαγείτε αν τα δείτε να τρέχουν στη πόρτα για να σας υποδεχτούν όταν επιστρέφετε στο σπίτι.

Σε γενικές γραμμές τα κουνελάκια είναι καθαρά ζωάκια και μαθαίνουν εύκολα, αρκεί να τους βάλετε σε ένα συγκεκριμένο σημείο ένα κουτί στρωμένο με εφημερίδες και άχυρο.

Να είστε προετοιμασμένοι πάντως για διάφορες σκανδαλιές που μπορεί να προκαλέσουν ζημιές στο σπίτι σας. Με το κουνελάκι σας, εάν το προσέχετε θα ζήσετε μαζί του 7 με 10 χρόνια και στην διάρκεια αυτών των χρόνων θα είναι σα να μεγαλώνετε ένα μωρό. Αν τώρα στο σπίτι έχετε και μικρά παιδιά η ευθύνη σας είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς το κουνέλι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να γίνει το παιχνίδι των παιδιών σας. Θα πρέπει πάντα να είστε παρόν-παρούσα όταν τα παιδιά σας παίζουν με το κουνέλι για δύο λόγους. Πρώτον για να μην του κάνουν τη ζωή δύσκολη και δεύτερον γιατί υπάρχει πάντα κίνδυνος να τρομάξει και να αντιδράσει προκαλώντας γρατζουνιές και μικροτραυματισμούς.

Θα πρέπει να διαθέτετε λοιπόν χρόνο, χρήμα και φυσικά υπομονή. Επίσης αν έχετε παιδιά καλύτερα να αγοράσετε ένα κουνελάκι μεγαλόσωμο έτσι ώστε να μην μπορούν να το πάρουν αγκαλιά με κίνδυνο να τραυματιστεί από πτώση ή να εκνευρισθεί και να τα δαγκώσει.

Τώρα σε ότι αφορά τις ανάγκες του αγαπημένου σας κατοικίδιου επισκεφτείτε το animal.gr για να βρείτε όλα όσα θα του δώσουν υγεία, , χαρά και ευτυχία,

Στο συγκεκριμένο site θα βρείτε τροφές για το κατοικίδιο σας, λιχουδιές και χορταράκι.