Οι νοστιμιές της Κρήτης στην Αθήνα για 2 εβδομάδες

Φτάνοντας στον 5ο προορισμό του, το γαστριμαργικό αφιέρωμα σε αγαπημένες τοπικές κουζίνες - “Όλη Η Ελλάδα Στο Πιάτο!”, μας ξεναγεί για δύο εβδομάδες - έως τις 25 Ιουνίου - στον καλοκαιρινό, γευστικό χάρτη της Κρήτης.

Ο σεφ και ιδιοκτήτης του εστιατορίου ΚΡΙΤΑΜΟΝ (Αρχανές, Ηράκλειο Κρήτης), Δημήτρης Μαυράκης,παρέα με τον σεφ του ΑΙΓΛΗ Εστιατόριο, Βασίλη Σιγουλάκη, παρουσιάζουν ένα ειδικό μενού 3 πιάτων - με μερικά από τα καλύτερα προϊόντα της Κρήτης - συνοδεία εξαιρετικών οίνων της Mediterra Οινοποιητική, στην τιμή των 25,00 ευρώ ανά άτομο.

Δοκιμάζουμε:

Τριλογία: Σταμναγκάθι με αβοκάντο, αγέρα λεμονιού & παστέλι - Ντάκος με ξύγαλο και κρίταμο τουρσί - Παστό χοιρινό φυσικής ωρίμανσης με καπνιστό ροδάκινο. Συνοδεύεται από Άσπρη Πέτρα (ποικιλίες Βηλάνα, Βιδιανό)

Καπρικό (σιγομαγειρεμένο χοιρινό): Με οξύμελι και νεραντζόφυλλα, πάνω σε χυλωμένο ξινόχοντρο και σύγκλινο. Συνοδεύεται από Άνασσα (ποικιλίες Βηλάνα & Sauvignon Blanc)

Παγωμένη σούπα πεπόνι: Με τσικουδιά, μέντα, δυόσμο, σφαίρες από νωπό ανθότυρο και αγουρέλαιο. Συνοδεύεται από Μοσχάτο Σάμου (ποικιλία Μοσχάτο)

(Κήπος Ζαππείου -είσοδος από Βασ. Όλγας-, 210 3369364)