Η Σπονδή ανάμεσα στα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου

Ελένη Νικολούλια

Η Σπονδή, το μοναδικό Ελληνικό εστιατόριο με δύο αστέρια Michelin, συγκαταλέγεται πάλι και φέτος ανάμεσα στα καλύτερα 100 εστιατόρια του κόσμου σύμφωνα με τα ετήσια βραβεία Τhe World's Best 50 Restaurants -S.Pellegrino και Acqua Panna.

Πρόκειται για την δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Σπονδή έχει συμπεριληφθεί στη διάσημη λίστα αλλά και το μοναδικό εστιατόριο στην Ελλάδα που συγκαταλέγεται τα δύο τελευταία χρόνια.

Οι νικητές ανακοινώθηκαν στην επίσημη τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε στο Guildhall του Λονδίνου το βράδυ της Δευτέρας 29 Απριλίου σε μια εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν διακεκριμένοι εστιάτορες, σεφ κι επαγγελματίες από το χώρο της γαστρονομίας.
“Είμαστε υπερήφανοι και είναι τιμή μας να βρισκόμαστε ανάμεσα στα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου” είπε ο κ. Απόστολος Τραστέλης, ιδιοκτήτης και δημιουργός της Σπονδής. “Η διάκριση είναι αποτέλεσμα της αφοσίωσης της ομάδας μας και η δέσμευση μας να διατηρούμε και να ανεβάζουμε σε συνεχή βάση τον πήχη της ποιότητας και υπηρεσιών, ακόμη και σε εποχές πρόκλησης”

Το βραβείο Best Restaurant έλαβε το El Celler de Can Roca της Ισπανίας, τίτλο που κατείχε το φέτος δεύτερο εστιατόριο, Noma της Δανίας. Το βραβείο Lifetime Achievement απενεμήθη στον Αlain Ducasse, ενώ Best Female Chef ονομάστηκε η Nadia Santini του Dal Pescatore της Ιταλίας. Βραβείο Sustainable Restaurant, μια νέα κατηγορία που απονέμεται σε εστιατόριο με την υψηλότερη περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη, έλαβε το Narisawa στο Τόκιο, της Ιαπωνίας.