Το Mezzaluna πάει Κεφαλάρι

Το γνωστό ιταλικό εστιατόριο Mezzaluna, το οποίο μέχρι πριν από λίγους μήνες επισκεπτόμασταν στο Golden Hall, μετακόμισε πρόσφατα στο Κεφαλάρι, μια ανάσα από την πλατεία, στο κτίριο που στέγαζε το Haagen Dazs.

Οι φρέσκες αγνές πρώτες ύλες, τα χειροποίητα ζυμαρικά που παρασκευάζονται στο εργαστήριο του Mezzaluna και οι συνδυασμοί χωρίς πολυπλοκότητες, δημιουργούν ένα μενού για όλους.

Το Mezzaluna μας περιμένει καθημερινά για all day στιγμές και απολαύσεις! Από νωρίς για ελαφρύ μεσημεριανό γεύμα, για ένα μίνι διάλειμμα από το γραφείο, για χαλαρή έξοδο για κρασί και αυθεντική ιταλική πίτσα, για after shopping συναντήσεις, επίσημα και επαγγελματικά δείπνα, καθώς και για αυθόρμητες κυριακάτικες εξόδους με όλη την παρέα ή και την οικογένεια.

Εάν δυσκολεύεστε να βρείτε χώρους φιλικούς προς τα παιδιά, το Mezzaluna σας έχει τη λύση, αφού πρωτοτυπεί με ένα οικονομικό «Μenu per bambini», ειδικά σχεδιασμένο για μικρές ηλικίες. Τα παιδιά σας μπορούν να βολευτούν στα άνετα παιδικά καθισματάκια και να απολαύσουν σπαγγέτι με σάλτσα ντομάτα και βασιλικό, χειροποίητες παναρισμένες μπουκιές από στήθος κοτόπουλο με τηγανιτές πατάτες, ή και μοσχαρίσια μπιφτέκια στο γκριλ.

Εσείς μπορείτε να ξεκινήσετε με μπρουσκέτες με ψιλοκομμένη μαριναρισμένη ντομάτα, κατσικίσιο τυρί και προσούτο, ή με το κλασικό καρπάτσιο μοσχαριού με ρόκα και φλοίδες παρμεζάνας. Από τις σαλάτες ξεχωρίζει η πλούσια σε θρεπτική αξία σαλάτα με κινόα, μαριναρισμένο σολομό, αγγούρι, ραπανάκι, αβοκάντο & βινεγκρέτ από λεμόνι. Οι πιο κλασικοί θα προτιμήσουν την Caprese με βουβαλίσια φρέσκια μοτσαρέλα, ντομάτα και σπιτική πέστο.

Όποια και αν είναι η επιλογή σας σε pasta, θα καταλάβετε τη διαφορά στη γεύση από την πρώτη κιόλας στιγμή αφού τα ζυμαρικά του Mezzaluna είναι φρέσκα και παρασκευάζονται καθημερινά στο εργαστήριό του: πέννες με σπαράγγια, μανιτάρια, προσούτο και λάδι τρούφας, φρέσκα χωριάτικα ζυμαρικά με ραγού από μοσχαρίσιο κρέας, σάλτσα ντομάτας και χοντροκομμένο τυρί πεκορίνο, ενώ δεν λείπει και η αυθεντική καρμπονάρα με παντσέτα και κρόκο αυγού που ανακατεύετε μόνοι σας. Το ριζότο με παντσέτα, πράσινο μήλο και κόκκινο κρασί είναι άλλη μια καλή επιλογή για να το μοιραστείτε ως ορεκτικό ή για εξτρά απόλαυση!

Το δυνατό σημείο του Mezzaluna; Η αυθεντική ιταλική πίτσα, βέβαια. Όπως λένε και οι Ιταλοί, η πίτσα στη μαργαρίτα φαίνεται. Η «απόλυτα» λεπτή ζύμη με φρέσκια μοτσαρέλα, σωστή ποσότητα ντομάτας και φρέσκο βασιλικό είναι ένας λόγος να ξαναέρθεις μόνο για αυτήν. Τρώγεται κάλλιστα ως ορεκτικό, κυρίως πιάτο ή και ως συνοδευτικό κρασιού.

Η λίστα κρασιών του Mezzaluna περιλαμβάνει πολλές ετικέτες με παραγωγούς από όλη την Ελλάδα, καθώς και κρασιά της Μεσογείου και των ΗΠΑ. Οι τιμές των φιαλών ξεκινούν από 16 ευρώ και των ποτηριών από 4 ευρώ.

Ο πιο γλυκός τρόπος να τελειώσει ένα γεύμα είναι το σωστό επιδόρπιο. Εκτός από το κλασικό σουφλέ σοκολάτας με παγωτό βανίλια και το αυθεντικό τιραμισού, τολμήστε να μοιραστείτε την σπεσιαλιτέ του Mezzaluna, τη γλυκιά λεπτή ζύμη καλτσόνε γεμισμένη με μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια.

Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι, Κηφισιά