10 χρόνια Μάνη-Μάνη: Τρώμε Ελλάδα στο Κουκάκι

Το εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας Μάνη-Μάνη συμπληρώνει 10 χρόνια στην καρδιά της Αθήνας προσφέροντας ελληνικές γεύσεις με το άρωμα της πατρίδας του, της Μάνης, και με βάση την κουζίνα της Ελλάδας σε μοντέρνα εκτέλεση και σε ραφιναρισμένες εκδοχές από τον σεφ Αλέξανδρο Φουρούλη.

Ο τόπος καταγωγής του εστιατορίου, η Μάνη, λειτουργεί ως έμπνευση για τις αξίες της γνησιότητας και αυθεντικότητας, τις οποίες το εστιατόριο εφαρμόζει καθημερινά στη λειτουργία του. Στόχος και επιθυμία της ομάδας του Μάνη-Μάνη είναι η ανάδειξη του παραδοσιακού τρόπου παρασκευής των γεύσεων, επιστρέφοντας έτσι παράλληλα κι ένα κομμάτι της Μάνης πίσω στην παγκόσμια κοινωνία.

Στα 10 χρόνια που μεσολάβησαν από το 2004 το Μάνη-Μάνη έχει καταφέρει να αποτελέσει μια αγαπημένη επιλογή των Ελλήνων αλλά και να αποσπάσει αναγνώριση σε διεθνές επίπεδο από τους επισκέπτες του και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το εστιατόριο προσφέρει ελληνική παραδοσιακή κουζίνα εκτελεσμένη με σύγχρονο τρόπο, βασισμένη σε αγνά υλικά, προερχόμενα κυρίως από τη Μάνη αλλά και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου. Η εκτέλεση και παρουσίαση των πιάτων μοντέρνα και εφάμιλλη του σύγχρονου τρόπου ζωής και της ανάγκης για υγιεινή διαβίωση.

Στον κατάλογο συναντάς ελληνικά προϊόντα με κυρίαρχα τα παραδοσιακά της Μάνης - ελιές, ελαιόλαδο, μέλι, χυλοπίτες, τραχανάς, σύγκλινο, γλυκά όπως οι δίπλες, τα γλυκά του κουταλιού, οι μαρμελάδες και τα αρωματικά φυτά, η ρίγανη, το τσάι – τα οποία δίνουν τον τόνο χωρίς να επιβάλλονται στο μενού. Οι γεύσεις οικείες αλλά με ένα απρόσμενο twist όπως το χοιρινό σελινάτο που σερβίρεται με πουρέ σελινόριζας και σέλερι σε σάλτσα λεμονιού, το παραδοσιακό αρνάκι γάλακτος ψημένο σε κενό αέρος που παρουσιάζεται με άγρια χόρτα & σάλτσα από τον ζωμό του, οι «τσουχτές» με καβουρδισμένη μανιάτικη μυζήθρα, σκεπασμένες με τηγανητό αβγό (ένα εξαιρετικά παραδοσιακό μανιάτικο πιάτο), η κρύα σαλάτα φακές με φρέσκια ρίγανη & σύγκλινο Μάνης σε σάλτσα πορτοκαλιού, η ανατροπή της ελληνικής σαλάτας που σερβίρεται με λεπτοκομμένες φέτες από ντομάτα, αγγούρι, πιπεριές, κρεμμύδι, κυβάκια από χωριάτικα παξιμάδια, πλιγούρι και φέτα τυλιγμένη σε φύλλο κανταΐφι λουσμένη με vinaigrette από σουμάκ και πολλές ακόμα προτάσεις.

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή 14.30 – 23.30, Σάββατο 13.00 – 23.30, Κυριακή 13.00 – 17.30

Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη