Νόστιμη “μονομαχία” στο Κολωνάκι

Ο Olivier Campanha και ο Pascal Sanchez ακονίζουν τα δημιουργικά τους όπλα: στις 11/11 θα γίνει μάχη πιάτο με πιάτο στο Κολωνάκι.

Oι Pascal Sanchez και Olivier Campanha βρέθηκαν δίπλα στον ανατρεπτικό τριάστερο σεφ Pierre Gagnaire στο εστιατόριό του στο Παρίσι και συνέχισαν από κοινού ως πρεσβευτές της εικονοπλαστικής κουζίνας του στο λονδρέζικο «Sketch» – ο πρώτος ως head chef στο «Lecture Room» και ο δεύτερος στο «Gallery».

Σε μόνιμο ανταγωνισμό στην κουζίνα επί 9 χρόνια και ταυτόχρονα καλοί φίλοι εκτός αυτής, τώρα που έχουν γίνει chefs patrons αποφάσισαν να θυμηθούν τα παλιά με μια γαστρονομική αναμέτρηση, η πρώτη φάση της οποίας θα πραγματοποιηθεί στις 11/11 στο «F+W by Olivier Campanha» στο Κολωνάκι.

Το μενού περιλαμβάνει:

Φέτες φουαγκρά πάπιας με pata negra και πουρέ σύκου αρωματισμένου με Μοσχάτο Σάμου. Βιολογικό brioche από το Μονπελιέ.
Vouvray Classic 2012 Marc Bredif AOC Vouvray

Ψητό λαυράκι σε αρωματικό βούτυρο εσπεριδοειδών με φέτες Lardo Di Colonatta. Choucroute από φινόκιο μαγειρεμένο σε Riesling και χυμό απο πορτοκάλι και σαφράν.
Riesling Reserve 2011 Gustave Lorentz AOC Alsace

Risotto Aquarello exotique
Παλαιωμένο risotto με γάλα καρύδας, τσάι γιασεμί, lemongrass και μασκαρπόνε. Πουρές απο κολοκυθάκια, πράσινο κάρι και φρούτα του πάθους.
Gewürztraminer 2012 Reserve Gustave Lorentz AOC Alsace

Intermezzo JB 007
Γκασπάτσο από πράσινες ντομάτες και κίτρινες πιπεριές αρωματισμένο με δυόσμο χτυπημένο με βότκα Grey Goose και σερβιρισμένο σε ποτήρι Martini με limoncello και μοσχολέμονο.
Sherry Manzanilla La Gitana Bodegas Hidalgo DO Jerez

Σιγομαγειρεμένο μοσχαρίσιο φιλέτο σε βούτυρο αρωματισμένο με βότανα, σάλτσα Bigarade, με παντζάρια και Campari. Κρέπες από αλεύρι Sarrazin φοντί από σπανάκι και γκοργκοτζόλα.
Les Deux Albion 2012 Château De St. Cosme AOC Côtes Du Rhône

Pre Dessert
Ταπιόκα σαν ρυζόγαλο, κύβοι απο μάνγκο, ακτινίδιο, λίτσι σε σιρόπι αρωματισμένο με τριαντάφυλλο και Mandarine Imperiale. Μους ροζέ σαμπάνιας με ρόδι και φέτες ανανά.

Le Dessert
Παρφέ από σοκολάτα Valhrona 66%, κρέμα αμυγδάλου και πορτοκάλι κονφί με baba au rhum και γρανίτα από ρούμι Μαρτινίκας.
Vinsanto 2006 Santo Wines ΠΟΠ Σαντορίνη

Ξενοκράτους 49, Κολωνάκι