Και μπιστρό και μινιόν, στο Κολωνάκι

Παρουσίαση Εστιατορίου

Είναι από εκείνες τις φορές που αναζητάς ένα μέρος απολαυστικό.

Θέλεις ο χώρος του να είναι ζεστός και όχι χαοτικός, θέλεις να απολαμβάνεις το κάθε πιάτο που έρχεται μπροστά σου, θέλεις ακόμη και μέσα από εκεί να ταξιδεύεις.

Το Bistrot le Mignon μετρά λοιπόν μόλις 3 μήνες ζωής αλλά όπως κατάλαβα κάπου στα παραπάνω βασίστηκε η δημιουργία του.

Στην είσοδο σε καλωσορίζει ένα ποδήλατο με το καλάθι του γεμάτο λουλούδια. Η σάλα του είναι τόσο μικροσκοπική που είναι λες και ξετρύπωσες εσύ ένα “κρυμμένο” μυστικό στην πόλη σου. Η αύρα του είναι τόσο γαλλική που θες δεν θες κάνεις σχέδια να είσαι σύντομα στην πόλη του Φωτός και όλα αυτά ενώ οι μυρωδιές της κουζίνας παίζουν σκανταλιάρικα με τα ρουθούνια σου.

Διαλέγεις τραπέζι και ο κατάλογος φτάνει μπροστά σου. Η Γαλλία σου χαμογελά, τα αυγά είναι ποσέ, οι σάλτσες μοσχομυρίζουν κόκκινο κρασί, το ταρτάρ λες και είναι υπογραμμισμένο ως “must” στην παραγγελία σου, η αντρεκότ σε “εκβιάζει” να την βουτήξεις μέσα στην cafe de Paris.

Χωρίς να το καταλάβεις στο τραπέζι σου ήδη έχεις ένα πιάτο με μοσχαρίσια μάγουλα μπουργκινιόν, έχεις ψητά χτένια με πουρέ κουνουπιδιού, έχεις λεπτοκομμένες τηγανητές πατάτες που μεταμορφώνουν την κάθε σου μπουκιά σε νόστιμη αμαρτία.

Σε ρόλο σεφ, ο Δημήτρης Σταμούδης. Σε ρόλο διεύθυνσης ο Γιάννης Μαλούχος και ο Γιώργος Λυκιαρδόπουλος. Όλα αυτά τα υπογράφει ο Απόστολος Τραστέλης.

Και στο τέλος έρχεται και αυτή η κρεμ μπριλέ με φρέσκια βανίλια που κλείνει το δείπνο σου με τον πιο ντελικάτο τρόπο.

Χάρητος 39Β, Κολωνάκι, τηλ. 210 7242717