Στη Δροσιά για… το δικό σου burger

Παρουσίαση Εστιατορίου

Ελένη Νικολούλια

Το Gigi Burger στην Δροσιά μπορεί να έσβησε πρόσφατα το πρώτο του κεράκι ωστόσο ήδη έχει φανατικό κοινό που μάλιστα έρχεται από κάθε γωνιά της Αθήνας για να αφεθεί κάπου ανάμεσα στη μαγεία του λιωμένου τσένταρ και την “ιεροσυλία” του ξεροψημένου μπέικον.

Από την άλλη, το burger από μόνο του ειδικά τον τελευταίο καιρό μοιάζει να επιστρέφει δυναμικά στις αδυναμίες μας ενώ μάλιστα όλο και πιο συχνά το συναντάμε πλέον σε προσεγμένες εκδοχές, με καλοψημένο και κυρίως καλό κρέας, με ευφάνταστους συνδυασμούς αλλά και με μια μοντέρνα-street όψη.

Για να επανέλθω ωστόσο στην περίπτωση του Gigi, αρχικά θα πρέπει να αναφέρω πως από περιέργεια ήθελα να δω γιατί τόσος ντόρος με ένα μαγαζί που -κακά τα ψέμματα- δεν βρίσκεται και σε απόσταση αναπνοής από εμάς τους “Νότιους”.

Για αρχή μπαίνεις σε ένα μεγάλο και ευχάριστο περιβάλλον που αγαπά το βιομηχανικό στιλ αλλά σου αποπνέει και αυτή την cozy ατμόσφαιρα που θέλεις να αγκαλιάζει το δείπνο σου.

Στο τραπέζι σου βρίσκεται το μενού που σε καλωσορίζει σε ρόλο σουπλά.

Και κάπου εδώ ξεκινά το βράδυ σου με τραγανό κοτόπουλο παναρισμένο με φιστίκι Αιγίνης και δημητριακά που το βουτάς μέσα σε γενναίες ποσότητες από σπιτική μαγιονέζα φτιαγμένη με γλυκολέμονο ή με ένα κλασικό Αμερικάνικο mac & cheese αλλά και τα άψογα και “αντρικά” potato skins με κιμά, τυρί και αυγό μάτι.

Φυσικά, στο μενού υπάρχει και χώρος για τις σαλάτες, ωστόσο ο στόχος εδώ είναι τα main πιάτα, από rib eye χωρίς κόκκαλο σε γενναία ποσότητα 300γρ μέχρι μαριναρισμένο για μια ολόκληρη μέρα κοτόπουλο που σιγοψήνεται στον φούρνο και συνοδεύεται από φρέσκες τηγανιτές πατάτες.

Highlight, δεν είναι όμως άλλο από τα ίδια τα burger τα οποία προτείνονται στην λογική “build your own” κάτι το οποίο με απλά λόγια σημαίνει πως φτιάχνουμε εμείς το δικό μας burger όπως ακριβώς επιθυμούμε. Αρχικά διαλέγουμε τον κιμά (μοσχαρίσιος 100, 180γρ ή 360γρ, από κοτόπουλο ή veggie). Συνέχεια έχει το ψωμί όπου επιλέγουμε ανάμεσα σε κλασικό, πολύσπορο, brioche ή χωριάτικο και συνεχίζουμε με το τυρί όπου και πάλι έχουμε 4 επιλογές. Ως topping “πειραματιζόμαστε” με bbq, spicy, σάλτσα ψητού, gigi sauce, garlic sour cream ή ροκφόρ και φυσικά -αφού την κάνουμε που την κάνουμε τη γουρουνιά- δεν ξεχνάμε τα extras με bacon, αυγό, καραμελωμένα κρεμμύδια, μανιτάρια, onion rings ή jalapenos.

Κι αν με όλα τα παραπάνω δεν χορτάσατε (λέμε τώρα...) υπάρχει και νέο μενού με pizza.

Εμείς διαλέγουμε, ο Άγγελος Αθανασίου μαγειρεύει.

Αυτά, και καλή σας όρεξη!

(Πλατεία Δροσιάς, τηλ. 210 8133326)