Η ομορφιά μας χαρίζει ευεξία

Η φροντίδα του προσώπου μας είναι πολύ σημαντική και όσο πιο γρήγορα το κατάλαβουμε τόσο καλύτερα θα είναι τα πράγματα για την επιδερμίδα μας.

Αν και οι περισσότερες γυναίκες γνωρίζουμε τα βήματα που οφείλουμε να ακολουθούμε στην καθημερινότητά μας για να διατηρούμε το προσωπό μας φρέσκο και νεανικό ωστόσο δεν τα τηρούμε πάντα. Πόσες φορές δεν έχετε κοιμηθεί χωρίς να καθαρίσετε καλά το προσωπό σας και πόσες φορές δεν έχετε ξεχάσει να απλώσετε την  πρωινή ή την βραδινή σας κρέμα στην αφυδατωμένη επιδερμίδα  σας; Αυτές οι παραλείψεις είναι απαγορευτικές ειδικά εάν δεν είστε σε νεαρή ηλικία. Αν πάλι η οικονομική κρίση δεν σας επιτρέπει να ξοδεύετε πιά χρήματα για την περιποιήση του προσώπου σας η λύση είναι μια και μάλιστα αποτελεσματική....  Ερχομαστε λοιπόν στα λόγια των γιαγιάδων μας  που χρησιμοποιούσαν στο προσωπό τους μόνο αγνά υλικά. Χειροποίητες κρέμες  που είχαν σαν πρώτη ύλη προιόντα μέσα απο  το ψυγείο ή  το ντουλάπι τους.

Όπως μας λέει η αισθητικός Δήμητρα Γουλά τα αγνά προιόντα κάνουν την επιδερμίδα μας λαμπερή «Υπάρχουν ορισμένα υλικά που είναι ιδανικά για περιποίηση προσώπου και μας εξασφαλίζουν ευεξία. Ορισμένα απο αυτά είναι το μέλι, το λεμόνι, το πορτοκάλι, το αβοκάντο, το ταχίνι, το λάδι ελιάς, το κερί μέλισσας, η κανέλα, το βούτυρο γάλακτος, το γιαούρτι, το αυγό, ο καφές και η σοκολάτα».

Φτιάξτε την δική σας κρέμα νύχτας με αγνά υλικά

Αν θέλετε να έχετε μια θρεπτική κρέμα νύχτας με βασικό συστατικό το πορτοκάλι ακολουθείστε την συνταγή της Δήμητρας Γουλά.

Πρόκειται για μια κρέμα που θα σας προσφέρει ενυδατωση, ανάπλαση και λαμψη στην επιδερμίδα.

Υλικά

156 ml Λάδι ελιας , 10ml χυμος πορτοκαλιου, 45gr κουταλάκι του γλυκού κερί μέλισσας

Σε ένα Μπεν Μαρί λιώνουμε το κερί μέλισσας και προσθέτουμε σιγά - σιγά το λάδι ελιάς. Αφού γίνουν ομοιόμορφο μίγμα το βγάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε αργά- αργά και τον χυμο πορτοκαλιού ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η κρέμα να κρυώσει. Αποθηκεύουμε την κρέμα σε γυάλινο βάζο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λέπτα. Μπορεί να βγάλει πάνω λίγο χυμό πορτοκαλιού. Ξανανακατευούμε την κρέμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφη αλοιφή και είναι έτοιμη! Απλώστε σε καθαρή επιδερμίδα, μονο νυχτα πολύ  μικρή ποσότητα με μια απλή χειρομάλαξη.