Αποτινάξτε από πάνω σας ό,τι σας κρατάει δέσμιους

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Αν αισθάνεστε εγκλωβισμένοι από τους ψυχαναγκασμούς σας, έχει φτάσει η ώρα να αλλάξετε στάση ζωής.

Βέβαια απαραίτητη προ υπόθεση είναι να υπάρχει η ανάλογη προθυμία για να σταματήσουν να συμβαίνουν στη ζωή σας όλα όσα την επιβαρύνουν καθημερινά.

Μόνο εάν έχετε στόχο την εξέλιξή σας θα αλλάξουν όλα προς το καλύτερο, διαφορετικά η ζωή σας θα παραμένει ένας καθρέφτης των λάθος επιλογών σας.

Οι μικροί εθισμοί της καθημερινότητας μερικές φορές μας ξεγελούν και λειτουργούν ως υποκατάστατο της αληθινής ευτυχίας και ευεξίας. Το κάπνισμα, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας καφέ ή ζάχαρης, το αλκόολ ακόμα και οι άπειρες ώρες μπροστά στον υπολογιστή μας...είναι συνήθειες που δεν μας βοηθούν να εξελιχθούμε και να προστατεύσουμε την υγεία μας.

Αν λοιπόν για κάποιους λόγους βρίσκεται παρηγοριά σε μικρό εθιστικές συνήθειες θα πρέπει να βρείτε τον τρόπο να τις βγάλετε από τη ζωή σας ή τουλάχιστον να τις περιορίσετε. Αν θεωρήσατε κάποια στιγμή στη ζώη σας ότι πέσατε, αδικηθήκατε ή ότι πληγωθήκατε και αυτό σας προκάλεσε μια κακή συνήθεια δικαιολογημένα νιώθετε θυμό, θλίψη και φόβο, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να συνεχίσετε να παίρνετε αποφάσεις που σας προκαλούν δυστυχία. Κάπου εδώ θα πρέπει να αλλάξετε στάση, να αποτινάξετε από πάνω σας τις κακιές συνήθειες που αποκτήσετε εξαιτίας κάποιου γεγονότος που σας τάραξε. Θα πρέπει να εμπιστευτείτε ξανά, να αποκτήσετε νέους φίλους και συμβούλους, έτσι ώστε να νιώσετε ξανά το αίσθημα της αγάπης και της εμπιστοσύνης.

Νέα αρχή

Βάλτε στη ζωή σας τον διαλογισμό, κάντε περιπάτους στη φύση, ξεκινήστε να γράφετε ημερολόγιο, βάλτε στο καθημερινό σας πρόγραμμα αναπνευστικές ασκήσεις, αφοσιωθείτε στην κηπουρική, ξεκινήστε χορό ή άλλες καλλιτεχνικές ενασχολήσεις και οτιδήποτε άλλο θεωρείτε ότι θα σας αρέσει τόσο πολύ, που θα συγκεντρώνεστε σε αυτό, όσο το δυνατόν περισσότερο. Εκπαιδεύστε τον εαυτό σας να αναζητά την υγεία και την ευτυχία. Διαλέξτε υγιεινές τροφές και ξεκινήστε την καθημερινή άσκηση. Αντικαταστήστε τις παλιές κακές σας συνήθειες με την τελετουργία του μαγειρέματος φρέσκων βιολογικών προϊόντων. Αναζητήστε βιβλία με διατροφικές προτάσεις που συμβάλλουν στην μετρίαση της επιθυμίας για τις εθιστικές ουσίες. Για παράδειγμα αν ελαττώσετε σταδιακά την ζάχαρη, θα συνηθίσει ο οργανισμός σας να νιώθει καλά και χωρίς αυτήν. Η άσκηση και ο καθαρός αέρας εκτονώνουν τον εκνευρισμό και βοηθούν να αποκτήσετε ευεξία στο σώμα, το νου και το πνεύμα σας. Επιδιώξτε στη ζωή σας ποιότητα και θα αποκτήσετε μια πολύ πιο χαρούμενη οπτική. Όλα είναι θέμα επιλογών.