Ενασχόληση με τη θάλασσα & ευεξία

Της Κατερίνας Μαραγκού

Μπορεί ακόμα να μην έφτασε η ώρα για τις καλοκαιρινές σας διακοπές, ούτε καν για τις εξορμήσεις του Σαββατοκύριακου σε κοντινούς προορισμούς, ωστόσο δεν σας εμποδίζει τίποτα να ξεκινήσετε κάποια θαλάσσια σπορ που θα σας βοηθήσουν να νιώσετε ευεξία.

Αν μέχρι σήμερα δεν έχετε δοκιμάσει τις ικανότητες σας στο θαλάσσιο σκι νομίζω ότι έφτασε η ώρα.

Ο καιρός είναι κάθε μέρα και πιο ζεστός και η θάλασσα όλο και ανεβάζει θερμοκρασία οπότε είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε μαθήματα έτσι ώστε όταν οι παραλίες θα είναι γεμάτες εσείς να είστε γνώστης του αντικειμένου και οι λουόμενοι να σας καμαρώνουν από την ακτή.

Μην αγχώνεστε. Δεν είναι δύσκολο να μάθετε θαλάσσιο σκι, είναι πολύ διασκεδαστικό και το βασικότερο θα κάψετε  περίπου 500 θερμίδες μέσα σε μια ώρα.  

Το θαλάσσιο σκι βοηθάει στην ενδυνάμωση των μυών στο πάνω μέρος του σώματος καθώς και των τετρακέφαλων. Επίσης συμβάλλει στην ελαστικότητα των αρθρώσεων των γονάτων και βοηθάει στη σωστή στάση του σώματος.

Οι περισσότερες παραλίες προσφέρονται αρκεί να τηρείτε τους κανονισμούς ασφαλείας που δεν επιτρέπουν να κάνετε σκι σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από τους κολυμβητές. Αγαπημένες παραλίες για θαλάσσιο σκι στην Αττική για εκείνους που ξέρουν θεωρούνται το καράβι στο Μαραθώνα, η Βουλιαγμένη και η παραλία στη Σαρωνίδα.

Στη Βουλιαγμένη μάλιστα ξεκινούν τα μαθήματα σε λίγες ημέρες και μπορείτε να γραφτείτε σε κάποιο τμήμα (Ναυτικός όμιλος Βουλιαγμένης, Λαιμός Βουλιαγμένης, 2108962416), ενώ στον κατάλογο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τις σχολές για θαλάσσιο σκι σε όλη την Ελλάδα. Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ