Ώρα για… yoga γέλιου!

Από την Κατερίνα Μαραγκού

Έχετε σκεφτεί ότι τώρα τελευταία δεν γελάτε συχνά; Πότε ήταν η τελευταία φορά που ξεκαρδιστήκατε στα γέλια; Είναι δυνατόν τίποτα από όσα συμβαίνουν γύρω σας να μην σας προκαλούν γέλιο ή απλά είστε τόσο προβληματισμένοι που δεν έχετε την ψυχική διάθεση να γελάσετε;

Το αντίδοτο στην σκυθρωπή ζωή μας είναι η γιόγκα γέλιου

Επιστρατεύστε λοιπόν όλη την παιδική σας διάθεση και ξεκινήστε τις ασκήσεις.

Είναι το καλύτερο αντίδοτο στα προβλήματα της καθημερινότητάς σας και θα σας δώσει πίσω τη χαμένη σας ευεξία. Η γιόγκα γέλιου είναι μια τεχνική που βασίζεται στη σωματική άσκηση. Η συνταγή είναι απλή, συνδυάζετε απλές ασκήσεις γέλιου, ήπιες αναπνοές και ασκήσεις stretching  μαζί  με ρυθμικά χειροκροτήματα και  τραγούδι.

Πρόκειται για μια μορφή εκτόνωσης που μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τους φόβους μας, τη λύπη αλλά και τις ανησυχίες μας. Το γέλιο στη συγκεκριμένη μορφή γιόγκα, δεν βασίζεται στο συναίσθημα, δεν είναι δηλαδή ανάγκη να έχουμε κάποιο λόγο για να γελάσουμε, προσπαθούμε να γελάσουμε και σιγά- σιγά έχοντας και οπτική επαφή με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μας,  το ψεύτικο γέλιο γίνεται πραγματικό και τελικά βγαίνει με ευκολία. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος καταπολέμησης του άγχους από το γέλιο, άλλωστε ο άνθρωπος έχει φτιαχτεί για να γελάει και όταν γελάει αρκετή ώρα στην καθημερινότητά του έχει και καλύτερη συμπεριφορά στους γύρω του.

Έτσι λοιπόν με αυτή την ήπια μορφή άσκησης, το σώμα μας γεμίζει οξυγόνο και οι πνεύμονες μας καθαρίζουν σε βάθος, γυμνάζουμε την ψυχή και το σώμα μας πετυχαίνοντας μια πολύ σημαντική καρδιακή εκγύμναση. Παράλληλα το κυκλοφορικό μας  αναζωογονείται αφού όταν γελάμε ο οργανισμός μας απελευθερώνει ένα κοκτέιλ ορμονών που έχουν εντυπωσιακή επίδραση στο σύστημα μας. Η κατάθλιψη ξεπερνιέται  και η αρτηριακή πίεση ελαττώνεται.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν σε όλο τον κόσμο 6.000 κλάμπ γέλιου με περισσότερα από 300.000 μέλη.