Οινότικα: Γνωρίζουμε τον Κρητικό αμπελώνα

Οι οινοποιοί της Κρήτης ετοιμάζονται για έκτη συνεχή χρονιά να καλωσορίσουν τους φίλους του κρητικού αμπελώνα στην Έκθεση «ΟΙΝΟΤΙΚΑ 2014», που θα πραγματοποιηθεί στις 15, 16 και 17 Μαρτίου 2014, στον χώρο εκδηλώσεων, «Κήπο των Αισθήσεων» στις Μαλάδες.

Οι κρητικοί οινοποιοί μας προσκαλούν να περιηγηθούμε μαζί τους στις διαδρομές του κρασιού και να γνωρίσουμε τα μυστικά του, τις δυνατότητες του και τη δυναμική του αλλά και τον ξεχωριστό του χαρακτήρα.

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν κρασιά σοδειάς του 2013 αλλά και ώριμα κρασιά προηγούμενων ετών από 25 διαφορετικά οινοποιεία του νησιού, να έρθουν σε επαφή με τους παραγωγούς τους και να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στη συνολική και συγκροτημένη προσπάθεια που κάνει το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης τα τελευταία 7 χρόνια.

Η φετινή έκθεση θα εμπλουτιστεί με παράλληλες ενέργειες. Πιο συγκεκριμένα:

  1. Η ομαδοποιημένη παρουσίαση των Ροζέ κρασιών του νησιού, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο - bar, έτσι ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες να δημιουργήσουν με μια στάση, μια ολοκληρωμένη εικόνα για τα δυνατά σημεία αυτής της κατηγορίας κρασιού προερχόμενα από τον Κρητικό αμπελώνα.

  2. Ένα οργανωμένο πωλητήριο Κρητικού κρασιού εντός του χώρου της Έκθεσης.

  3. «Συμβουλές Οινικής αυτοεκτίμησης». Τη Δευτέρα στις 17.00, ο Σίμος Γεωργόπουλος, καλεσμένος του Wines of Crete, θα οδηγήσει επαγγελματίες του χώρου στο δρόμο των Κρητικών κρασιών και των ποικιλιών μας, συνδυάζοντας την παρέμβασή του με τυφλή γευσιγνωσία. Οι θέσεις είναι περιορισμένες (60 άτομα κατά μέγιστο).

  4. «Από την Πόλη στην Κρήτη». Την Κυριακή το μεσημέρι, σε συνεργασία με την Cretan Food News, η καλεσμένη του Wines of Crete, Μαρία Εκμεκτσίογλου, παρουσιάστρια της τηλεοπτικής εκπομπής του MEGA «Από την Πόλη έρχομαι», θα παρουσιάσει μαγειρική που παντρεύει την Κρήτη με την Πόλη. Η εκδήλωση είναι σαφώς ανοικτή στο κοινό.

Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης θα είναι:

Σάββατο, 15/3/2014: Είσοδος για όλους τους οινόφιλους 11.00-21.00,

Κυριακή, 16/3/2014: Είσοδος για όλους τους οινόφιλους 11.00-21.00,

Δευτέρα, 17/3/2014: 10.00 – 15.00 μόνο για επαγγελματίες, 17.00 – 20.00 σεμινάριο-γευσιγνωσία.

Παρακαλούμε περιμένετε ...