Διεθνές βραβείο για το παλαιωμένο τσίπουρο Τσιλιλή

Μέσα σε λίγους μήνες από την πρώτη κυκλοφορία του, το Παλαιωμένο Τσίπουρο Τσιλιλή 5 ετών DARK CAVE απέσπασε το Χρυσό Μετάλλιο στο δημοφιλή, παγκόσμιο διαγωνισμό Concours Mondial de Bruxelles Spirit Selection 2013!

Στις ημιορεινές πλαγιές της περιοχής των Μετεώρων στη Θεσσαλία, η αποσταγματοποϊία της οικογένειας Τσιλιλή δημιούργησε το DARK CAVE, ένα παλαιωμένο τσίπουρο που κυκλοφόρησε στην αγορά σχεδόν ένα χρόνο πριν.

Μετά από παραμονή σε βαρέλια γαλλικής και αμερικάνικης δρυός 225L που διαρκεί από πέντε ως δώδεκα χρόνια και με παραμονή τον τελευταίο του χρόνο σε βαρέλια που είχε παλαιώσει πριν γλυκό κρασί vinsanto, το DARK CAVE αποκτά υπέροχο κεχριμπαρένιο χρώμα αλλά και σύνθετο χαρακτήρα από τα μελωμένα αρώματα από αποξηραμένα δαμάσκηνα, σταφίδες, φλούδες περγαμόντου και πικάντικες νότες βανίλιας, σοκολάτας και μοσχοκάρυδου. Στο στόμα είναι ρωμαλέο, άψογα ισορροπημένο, βελούδινο και με φινετσάτη αρωματική επίγευση. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά προσδίδουν στο παλαιωμένο τσίπουρο DARK CAVE μια μοναδικά αυθεντική γεύση. Επιπλέον, η εξαιρετικά περιορισμένη παραγωγή, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα κομψή φιάλη, που παραπέμπει σε… καλά φυλαγμένα «σκοτεινά» μυστικά, το καθιστά ιδανική πρόταση για δώρο σε αγαπημένα πρόσωπα αλλά και συνεργάτες.

Παράλληλα, το DARK CAVE αποδεικνύει πως ένα παραδοσιακό προϊόν μπορεί να γίνει πηγή έμπνευσης και να αποτελέσει μια ξεχωριστή, εκλεκτή απόλαυση. Για όσους λοιπόν αναγνωρίζουν τη μοναδική ποιότητα ενός παλαιωμένου αποστάγματος, η οικογένεια Τσιλιλή, πρωτοπόρος στην προσπάθεια για την ανάδειξη αλλά και διεθνή καταξίωση του τσίπουρου, μας προσφέρει την παλαιωμένη, «σκοτεινή» νότα της απόσταξης.

Για να απολαύσετε το δυναμικό, πολύπλοκο χαρακτήρα του καταναλώστε το μόνο του ή με την προσθήκη λίγου πάγου. Συνοδεύει ευχάριστα πικάντικα πιάτα, καπνιστές νοστιμιές του βουνού και της θάλασσας καθώς και πλούσια επιδόρπια.