Το Μεξικό στην Αθήνα με την Tequila Ocho

“Tequila Ocho”, ονομάζεται η νέα και μοναδική “Single Estate” Tequila που συστήνεται στο ελληνικό κοινό για πρώτη φορά.

Η Ocho έρχεται στα ποτήρια μας, για να μας εντυπωσιάσει με την 100% γεμάτη από αγαύη γεύση της, κατευθείαν από τις εκτάσεις της Μεξικανικής περιοχής “The Golden Triangle” που βρίσκεται σε μεγάλο υψόμετρο.

Έχοντας ως δημιουργό τον Tomas Estes, Tequila Ambassador του Mexico στην Ευρώπη, η Ocho παράγεται κάθε χρόνο από μία και μόνο διαφορετική περιοχή του “The Golden Triangle” και γι’ αυτό φέρει τον προσδιοριστικό διακριτικό τίτλο “Single Estate” Tequila.

To 2013 η παραγωγή της προέρχεται από την περιοχή “Los Fresnos”, με υψόμετρο 2.078 μέτρα. H οικογένεια της Ocho περιλαμβάνει τη δυναμική “Ocho Blanco”, την αρωματική “Ocho Reposado” που παλαιώνεται για 8 εβδομάδες και 8 μέρες και την εκλεκτή “Ocho Anejo”, που παλαιώνεται για 12 μήνες σε δρύινα βαρέλια.

Η Ocho με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο παραγωγής της, αποδεικνύει ότι η φιλοσοφία του κρασιού (terroir), μπορεί να εφαρμοστεί και στην αγαύη, όπως ακριβώς γίνεται στα σταφύλια. Κάθε έκταση έχει το δικό της μικροκλίμα, έδαφος και ιδιαιτερότητες, παράγοντες που είναι σημαντικοί, αφού δίνουν μία ξεχωριστή διάσταση στην προσωπικότητά της “Tequila Ocho”.

Τη στιγμή που τα περισσότερα αποστακτήρια στοχεύουν στην συνέπεια του γευστικού χαρακτήρα τους, η “Tequila Ocho” επιτυγχάνει ένα ξεχωριστό και εξαιρετικό απόσταγμα τεκίλας κάθε χρόνο, που προσδίδει μία πολυπλοκότητα στο χαρακτήρα της.

Γευσιγνωστικές σημειώσεις

“Ocho Blanco”

Όψη: Καθαρή, λαμπερή με πυκνά δάκρυα.

Μύτη: Πλούσιος φρουτώδης τόνος, κρέμα, μοσχοκάρυδο, πιπέρι και βιολέτες.

Στόμα: Καθαρό, έντονο, με βάθος και με ζωηρότητα από ξηρό ανανά και πικάντικο φινίρισμα από μαύρο πιπέρι, τανίνες και πράσινη ελιά.

“Ocho Reposado”

Όψη: Χρυσό, καθαρό χρώμα με πυκνά και μακριάς διάρκειας δάκρυα.

Μύτη: Έξτρα ώριμη αίσθηση αγαύης, καραμέλα, ζαχαρωτά, μπανάνα, μήλο, κέικ βανίλιας, μέντα, πράσινη ελιά, δυόσμος, αμυγδαλωτά.

Στόμα: Ελαφρώς επιθετικό, μέντα, πράσινη χλωροφύλλη, σφένδαμο, καφές, καραμέλα, φράουλα.

“Ocho Anejo”

Όψη: Ανοιχτή, κίτρινη, παχύρρευστη.

Μύτη: Γλυκιά, μπαχαρικά, μούρα, κάρδαμο, καστανή ζάχαρη, ώριμη αγαύη, ίχνη δρυός, ζαχαρωτό, βιολέτες, αμύγδαλα, βούτυρο.

Στόμα: Μπαχαρικά, κάρδαμο, μέλι, τροπικά φρούτα, πράσινη ελιά, ίχνη τανινών, παραμένει φινίρισμα αγαύης.