Η agenda της νυχτερινής Αθήνας τον Αύγουστο

Ποια bar θα παραμείνουν ανοιχτά και πότε

Ελένη Νικολούλια

Σε μια Αθήνα έρημη και καυτή, πάντα θα υπάρχουν αφορμές για να περάσουμε τα βράδια μας ευχάριστα.

Γιατί μπορεί αυτή η πόλη να δείχνει πως τελικά... κάποια στιγμή κοιμάται, υπάρχουν όμως και bar που θα φροντίσουν να μας δροσίζουν ακόμα κι όταν όλοι οι άλλοι είναι διακοπές.

Κρατήστε σημειώσεις για ορισμένα από τα καλύτερα:

Στο Κέντρο

- Το Gin Joint θα συνεχίσει να σερβίρει τα εξαιρετικά του cocktail στον ατμοσφαιρικό του χώρο με ένα διάλειμμα από τις 11 έως και τις 22 Αυγούστου.

- Τα βράδια μας θα συνεχίσουν να είναι χορευτικά και γεμάτα χρώμα και στο 7 Jokers το οποίο θα κλείσει τις παραμυθένιες πόρτες του μόλις από τις 12 ως τις 19 του μήνα.

- Όσο για το κλασικό, αγαπημένο και σπουδαίο Baba Au Rum επεκτείνει τις διακοπές του ως τις 21 Αυγούστου.

- Ανοιχτό όλο το μήνα θα παραμείνει ωστόσο το 360o και η όμορφη ταράτσα του, όπως επίσης και το A for Athens σε ένα εξίσου εντυπωσιακό σκηνικό με μία από τις καλύτερες θέες της πόλης, σε συνδυασμό με δημιουργικότητα πίσω από το μπαρ.

- Και μιας και βρισκόμαστε Μοναστηράκι, δεν ξεχνάμε και την αγαπημένη μας τεκιλερία, Dos Agaves, η οποία θα κάνει “αποτοξίνωση” μόνο από τις 11 ως τις 18.

- Η tiki διάθεση του Tiki Bar, θα επιστρέψει στη βάση της στο Κουκάκι μετά τις 20 Αυγούστου για να μας βοηθήσει να παρατείνουμε ακόμη περισσότερο το καλοκαίρι.

- Όσο για το πάντα κομψό 42, θα απουσιάσει από τον χάρτη της διασκέδασης από τις 10 έως και τις 21 Αυγούστου.

- Στο Κολωνάκι, το καλοκαιρινό μας καταφύγιο θα βρούμε στο Cinco το οποίο θα μας αποχαιρετήσει μόνο από τις 11 ως τις 18.

- Και στην περίπτωση που αναζητάμε μια πιο ατμοσφαιρική επιλογή, με θέα Αθήνα και elegant νότες, το ραντεβού μας θα μπορεί να δίνεται καθημερινά στο εντυπωσιακό bar του εστιατορίου Hytra στον 7ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών.

- Αν σκοπεύετε να βρεθείτε στην Πλ. Αγίας Ειρήνης, θυμηθείτε πως το Tailor Made θα το βρείτε και πάλι ανοιχτό μετά τις 21.

- Όσο για εκείνους που θέλουν -και- να χορέψουν σημειώστε πως το Drunk Sinatra δεν θα κλείσει καθόλου.

Στα Νότια

- Η Γλυφάδα θα πρωταγωνιστήσει και πάλι στην καλοκαιρινή Αθήνα με την αρχή να κάνει το υπερ-χαρούμενο Holy Spirit που μας έκανε να χαμογελάσουμε ακόμα περισσότερο στο άκουσμα πως δεν θα κλείσει καθόλου όλο το μήνα.

- Οι λάτρεις της τεκίλα ωστόσο θα έχουν και στα Νότια το δικό τους καλοκαιρινό καταφύγιο που δεν είναι άλλο από το μπαρ του Amigos το οποίο επίσης δεν θα κλείσει καθόλου.

- Για χορούς, χαμόγελα και “ευτυχισμένα” cocktail, θα δώσουμε ραντεβού και στο Pere Ubu το οποίο θα κάνει ένα μικρό διάλειμμα από τις 11 ως τις 16 Αυγούστου.

- Όσο για το urban στέκι των Νοτίων, το Mosaiko το διάλειμμά του θα είναι πολύ μικρότερο και θα μας αποχαιρετήσει μόλις από τις 14 ως τις 18 Αυγούστου.

- Κι αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό, το Dante's που μας εξέπληξε ευχάριστα με τα cocktail και το concept του όλο το χειμώνα θα παραμείνει ανοιχτό και όλο τον Αύγουστο δίνοντάς μας μεθυστικά κίνητρα για να φτάσουμε στην όμορφη αυλή του Κορωπίου.

Στα Βόρεια

- Ξεκινώντας “εκτός πιάτσας” συναντάμε... τη νέα πιάτσα του Χολαργού και σταματάμε στο πάντα κεφάτο BookAli το οποίο βρίσκεται δίπλα στη στάση του μετρό και θα παραμείνει ανοιχτό όλο το μήνα.

- Ανοιχτό και ολοκαίνουριο είναι και το Dalliance House το οποίο επίσης μας περιμένει όλο τον Αύγουστο σε ένα all day concept με έμφαση στο καλό ποτό.

- Όσο για το Χαλάνδρι, στάση για cocktail θα κάνουμε στο Spiti όλες τις ημέρες εκτός από το διάστημα 11 με 18, ενώ μετά τις 23 θα δίνουμε ραντεβού και στο Think Positive που επιστρέφει ανανεωμένο.

- Μια στάση στα Βριλήσσια μας φέρνει μπροστά στο μικροσκοπικό 33τμ το οποίο ωστόσο θα παραμείνει ανοιχτό όλο το μήνα για να δροσίζει τα βράδια μας στα Βόρεια.

-Το αγαπημένο El Rey Alobar, μας περιμένει μετά τις 19 σε ένα από τα πιο ολοκληρωμένα concept για εξαιρετικά ποτά και έντονα κέφια.