Λοβέρδος: Να μην τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή

Θα καταψηφίσει οποιοδήποτε νομοσχέδιο έρθει που θα θέτει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή, δήλωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και υποστήριξε ότι οποιαδήποτε πρωτοβουλία που θα πολεμά τη Χρυσή Αυγή, τη βοηθά να μεγαλώσει κι άλλο και συνεπώς τον βρίσκει αντίθετο. "Το κέντρο της Αθήνας αντικατοπτρίζει κατατοπιστικότερα από πουθενά αλλού τις αλλαγές που έχουν προκύψει στην Ελλάδα. Η Χρυσή Αυγή δραστηριοποιείται έντονα εκεί και καλώς ή κακώς, γνωρίζει τα προβλήματα της έλλειψης αστυνόμευσης και της λαθρομετανάστευσης και χρειάζεται να υπάρξουν ανταγωνιστικές αντιπροτάσεις και όχι απαγόρευση", εξήγησε ο κ. Λοβέρδος.

"Θέλω να βοηθήσω και θα στηρίξω τον υποψήφιο της Αθήνας που θα πάρει θέση στα φλέγοντα ζητήματα του δήμου", πρόσθεσε.

Έκανε έκκληση για επέκταση του "Ξένιου Δια" και για συμφωνία με την Αριστερά για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.

"Δε δέχομαι τον όρο δημοκρατικό τόξο. Κάθε κόμμα που ο ίδιος ο λαός το στέλνει στη βουλή, βρίσκεται μέσα στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας", τόνισε.

Ο πρώην υπουργός Υγείας δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια πολιτική που στηρίζει ότι φαίνεται πιο βολικό και συμφέρον και τόνισε ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλάζει στάσεις κατά το δοκούν.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν μαζί με τις επερχόμενες Ευρωεκλογές, τον Ιούνιο του 2014.