ΣΥΡΙΖΑ: Πυρκαγιές που στοχεύουν στην οικοπεδοποίηση της Αττικής

O βουλευτής Ευβοίας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Ευάγγελος Αποστόλου καταγγέλλει ότι οι επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές στην Αττική κάθε καλοκαίρι, πέρα από "εγκληματική αμέλεια", οφείλονται και σε ενέργειες "που στοχεύουν στην οικοπέδοποίησή της".

"Δυστυχώς η Κυβέρνηση παίζει το ρόλο του αιφνιδιασμένου παρατηρητή χωρίς να κάνει κάτι για να τις αντιμετωπίσει", επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Αποστόλου, η κυβέρνηση οφείλει άμεσα:

"1) να κυρώσει τους δασικούς χάρτες που έχουν αναρτηθεί και μετά να ασχοληθεί με τα προβλήματα που προκύπτουν

και

2) να εντοπίσει όλες τις αλλαγές χρήσεις εδαφών που έχουν συντελεστεί μετά την ημερομηνία σύνταξης των δασικών χαρτών και να τις κηρύξει , ως έχει συνταγματική υποχρέωση , αναδασωτέες, διαφορετικά συναινεί στην οικοπεδοποίηση του δασικού χαρακτήρα εδαφών".

"Οφείλουμε ταυτόχρονα να υπενθυμίσουμε στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ότι οι δασικές πυρκαγιές αντιμετωπίζονται με συγκεκριμένο σχέδιο καταστολής και κυρίως πρόληψης¨, προστίθεται στην ανακοίνωση που εξεδόθη από την Κουμουνδούρου. Ο Ευάγγελος Αποστόλου είναι συντονιστής θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης. και Τροφίμων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.