Σαμαράς: Τρισχειρότερα μνημόνια αν βγαίναμε από το ευρώ

“Αν η Ελλάδα εφαρμόσει όσα υπέγραψε και κυρίως τις διαρθρωτικές αλλαγές, δεν θα γίνουν άλλες περικοπές” διαβεβαιώνει ο Αντώνης Σαμαράς τονίζοντας πως η συμφωνία η οποία υπεγράφη στο Eurogroup “είναι βιώσιμη”.

Ο πρωθυπουργός απάντησε στις επικρίσεις που δέχτηκε με αφορμή τις αποφάσεις, ενώ επιτέθηκε και σε όσους όπως λέει θα “χαίρονταν” μια αποτυχία της Ελλάδας. “Ντρέπομαι που υπάρχουν πολιτικοί που έδειξαν καθαρά πως θα χαίρονταν αν δεν είχαμε πάει καλά” αναφέρει και αποκαλεί “κακόβουλη” την κριτική ότι η λύση που δόθηκε δεν είναι οριστική και χαρακτηρίζει “γελοία πράγματα τα περί μετατροπής της χώρας σε αποικία χρέους”.

“Δεν θα αφήσουμε τη διαφθορά να κάνει πάρτι εις υγείαν των κορόιδων” λέει ο πρωθυπουργός και αναφέρει πως “αντιδρούν όσοι δεν θέλουν να αλλάξει τίποτε”. Ενώ προσθέτει πως αν η Ελλάδα έβγαινε από το ευρώ, “τα πράγματα θα ήταν τρισχειρότερα με χειρότερα μνημόνια”.

Αναφορά με την επαναγορά χρέους, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως “δεν αφορά τα ασφαλιστικά ταμεία” και δηλώνει πως “κάποιοι δημιούργησαν θόρυβο εκεί που δεν υπάρχει θέμα”. Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, υποστήριξε ότι τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά το 2013, είναι περισσότερα από τα μέτρα λιτότητας και ότι εξασφαλίζεται η επάνοδος της ρευστότητας και σπάει ο φαύλος κύκλος της ύφεσης.