Πάγκαλος: Λαμόγιο ο Κατρούγκαλος, καλός ο Τσίπρας στο Βερολίνο

Ως "θετική" χαρακτήρισε τη χθεσινή συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

"Θεωρώ πολύ θετικό το δείγμα της χθεσινής επίσκεψης. Εμείς ζητάμε δανεικά, γιατί δεν μας φτάνουν τα χρήματα που έχουμε για να λύσουμε τα προβλήματά μας, οι φίλοι ζητάνε μέτρα και ρυθμίσεις, οι οποίες θα εξασφαλίσουν ότι τα δανεικά αυτά κάποτε θα τα πληρώσουμε. Αν χθες η Μέρκελ του έδινε λεφτά, θα επιβεβαίωνε τους ηλίθιους που λένε ότι Ευρώπη είναι η Γερμανία. Δεν κάνει αυτό το λάθος η Μέρκελ, είναι σημαντική πολιτικός", τονίσε στο "Βήμα 99,5" και πρόσθεσε:

"Ο Τσίπρας είπε στο λαό: εγώ θα ξεσκίσω το χρέος και το μνημόνιο. Έκανε συστηματική προσπάθεια παραπλάνησης του ελληνικού λαού, τον παραπλάνησε επιτυχώς και τώρα βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού. Έχει τον τεράστιο ρεαλισμό και ίσως γι' αυτό να δικαιολογείται και ως ηγέτης, γιατί αυτό κάνουν οι ηγέτες, φτύνουν και κοροϊδεύουν αυτούς που τους έφεραν στην εξουσία, αμέσως μόλις πάρουν την εξουσία. Παρατάει τους αφελείς που τον έφεραν στην εξουσία και λέει "μάγκες, δεν έχουμε λεφτά, εν καιρώ θα γίνουν αυτά, όταν μας δώσουν χρήματα". Εν τω μεταξύ, έχουμε πραγματικά προβλήματα, τα οποία πρέπει να αναγνωρίσει και βλέπει την αλήθεια. Έρχεται ο Τσίπρας τώρα και μας λέει ότι συμφώνησε με την κα Μέρκελ την αξιολόγηση από τους θεσμούς, όπως λένε την τρόικα, ώστε να υπάρξει προοπτική συνέχισης του μνημονίου, το οποίο τώρα το λέμε πρόγραμμα".

Για την υπόθεση Κατρούγκαλου, ο κ. Πάγκαλος σχολίασε πως "ο κ. Κατρούγκαλος δεν είναι συνταγματολόγος; Τι δουλειά έχει στις εργατικές υποθέσεις; Εγώ είχα την εντύπωση ότι ήταν καθηγητής πανεπιστημίου, σε τέτοιο επίπεδο είσαι εξειδικευμένος. Αυτό λέγεται λαμόγιο! Είναι δυνατόν να προκύπτει τέτοια οφθαλμοφανής σύγκρουση συμφερόντων και να αφήνεις ακάλυπτο τον πολίτη, όταν έχει δικηγόρο τον υπουργό, που πρόκειται να ρυθμίσει το θέμα; Είναι ντροπή αυτό το πράγμα".

"Ο Τσίπρας, τα σκουπίδια αυτής της περιόδου, τα οποία αναδείχθηκαν μέσα από τη δραστηριότητα της κυβέρνησης - δεν βγαίνουν τυχαία τα σκουπίδια στον αφρό - δεν θέλει να τα μαζέψει ευκαιριακά. Θέλει να κάνει κάτι το γενικότερο, να δώσει μια πολιτική κατεύθυνση. Ας τη δώσει στο εξάμηνο, να κάνει έναν ανασχηματισμό και να βγάλει από την κυβέρνηση διάφορους και να προειδοποιήσει διάφορους άλλους, όπως τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι η ανοχή του κυβερνώντος κόμματος είναι δεδομένη. Δεν θέλω να πω ότι η κυρία Κωνσταντοπούλου βαρύνεται με οποιοδήποτε θέμα ηθικής τάξεως, αλλά βαρύνεται με την απαράδεκτη συμπεριφορά που έχει, ως πρόεδρος της Βουλής. Θα διαλυθεί η Βουλή, θα την διαλύσει. Αυτά πρέπει να συμμαζευτούν, δεν μπορούμε να ασχολούμαστε με τέτοια", συμπλήρωσε.

"Εγώ θέλω να υποστηρίξω τον Τσίπρα, αλλά δεν με αφήνει ο Κατρούγκαλος. Θέλω να υποστηρίξω τον Τσίπρα και δεν με αφήνει η Ζωή Κωνσταντοπούλου", κατέληξε.