Πάγκαλος: Διώξτε το Βαρουφάκη, η πολιτική θέλει τέχνη όχι επιστήμη

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης αλλά και προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

Μιλώντας στον "Βήμα 99,5" ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι

"Γελοιοποιήθηκε. Ήταν λάθος επιλογή. Είναι σοβαρό το λάθος πού διαπράττουν οι άνθρωποι, που διαλέγουν πανεπιστημιακούς για θέσεις τέτοιου είδους" και τάχθηκε υπέρ της άμεσης απομάκρυνσης του κ. Βαρουφάκη από τη θέση του υπουργού Οικονομικών.

O πρώην υπουργός συνέχισε: "Η πολιτική είναι τέχνη, είναι μια τέχνη όπως είναι η ηθοποιία, η ζωγραφική, η μουσική. Το χεις ή δεν το χεις .Ο Τσίπρας το έχει, ο κ. Βαρουφάκης προφανώς δεν το έχει."

Ο κ. Πάγκαλος μάλιστα έφτασε στο σημείο να αποκαλέσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ως "τζιχαντιστές".

" Αυτοί είναι τζιχαντιστές. Αυτοί δεν θέλουν να κερδίσουν. Θέλουν να χάσουν. Εγώ πιστεύω, ότι θέλουν να ηττηθούν. Εγώ δεν ξέρω αν είναι κυρίαρχη τάση, αλλά ότι υπάρχει η τάση αυτή, έχει ισχυρά ερείσματα, είναι τζιχαντιστές, είναι θρησκευόμενοι άνθρωποι. Η παράδοση της ελληνικής αριστεράς είναι η ήττα, το κλάμα και ο Ιαπετός και αυτοί θέλουν να συνεχίσουν έτσι. Εδώ πήρε 36% ένα συνονθύλευμα" και συνέχισε την επίθεση λέγοντας:

"Θεσιθήρες και διεφθαρμένοι από το ΠΑΣΟΚ και φαταούλες και λαμόγια. Ό,τι πιο σάπιο και διεφθαρμένο είχε το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε εκεί. Είναι εκεί τώρα."