Πάγκαλος: Το ΠΑΣΟΚ έχει ξοφλήσει

Κεραυνούς εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά ο πρώην υπουργός επί σειρά ετών του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου, Θεόδωρος Πάγκαλος.

Το ΠΑΣΟΚ "ξόφλησε και έκανε τη διαδρομή του", δήλωσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM και συμπλήρωσε:

"Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε. Δεν μπορεί να εκφράζει τον κεντρώο χώρο ένα κόμμα του 5%. Τα κόμματα εμφανίζονται και εξαφανίζονται. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε, κραταιώθηκε, ίσχυσε και μετά κατέρρευσε σιγά-σιγά και έφτασε στο 4-5%. Μπορεί να σταθεί σ' αυτό, αλλά κατέρρευσε", είπε ο κ. Πάγκαλος.

Χαρακτήρισε επίσης θανάσιμο έλλειμμα στην πολιτική ζωή του τόπου την έλλειψη κεντρώας ή κεντροαριστερής παράταξης, ενώ άφησε σαφείς αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου.

"Αυτό που έχει μέλλον είναι να προσέλθουμε όλοι, αφού το ΠΑΣΟΚ θα έχει διαλυθεί ή θα έχει υποσχεθεί ότι θα διαλυθεί, αμέσως μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία, και να εκτεθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κρίση της παράταξης και των πολιτών και διάφορες κινήσεις που θα προκύψουν ή έχουν προκύψει και βεβαίως και άτομα και όλοι αυτοί θα συγκροτήσουμε τότε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, η οποία θα είναι πανίσχυρη και κατά την άποψή μου θα είναι το δεύτερο κόμμα της χώρας, η αξιωματική αντιπολίτευση, εάν δεν είναι το πρώτο. Ο Βενιζέλος λέει 'ελάτε τώρα να κάνουμε μια παράταξη, στην οποία θα κυριαρχήσω εγώ και το ΠΑΣΟΚ μου, το οποίο δεν αλλάζω και ηγείται αυτού η παρέα μου και είμαι πρόεδρος εγώ'. Ε, αυτό δεν πείθει", σημείωσε.

Όπως είπε μάλιστα τόσο ο ίδιος, αλλά και πολλοί άλλοι, δεν είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν "για να είναι ο Βενιζέλος υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης". "Δεν λέω, καλός είναι για αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, διότι δεν είναι ο χειρότερος, αλλά δεν είναι και ο καλύτερος για να συναρπάσει τα νιάτα μου", πρόσθεσε.