Πάγκαλος: Χονδροειδέστατη μαλ…α οι φοροεισπράκτορες τουρίστες

Νέα σφοδρή επίθεση κατά του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος.

"Έχω αγωνία για την οικονομική κατάσταση. Φόρους χρωστάω, βιάζομαι να πουλήσω" σημείωσε ο κ. Πάγκαλος, τονίζοντας ότι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ εργαζομένων και αυτών που ανήκουν στη μεσαία τάξη είναι ότι "μπορούσαν να πουλήσουν κανένα ακίνητο και να μετριάσουν την κατάστασή τους".

Αναφερόμενος στον Γιάννη Βαρουφάκη και τις μεταρρυθμίσεις για τη φοροδιαφυγή που προωθεί, όπως ανακοινώθηκαν από την ελληνική πλευρά στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε με έντονα ειρωνικό ύφος πως "είμαι σίγουρος, ότι μόλις δραστηριοποιηθούν οι τουρίστες και ιδίως οι τουρίστριες, με τις κάμερες και τα κινητά και τις selfies, τότε θα εισρεύσει το χρήμα!

Σκεφτείτε αυτή τη χονδροειδέστατη και ουρανομήκη μ....α που την έλεγε ένας υπουργός Οικονομικών των προηγουμένων κυβερνήσεων. Τι θα είχε γίνει στη χώρα! Αυτό θέλει να δει ο κόσμος, να δει κάποια ελάφρυνση, κάποια βελτίωση του καθημερινού του. Κι εγώ βεβαίως θέλω να δω κάποια ελάφρυνση. Εγώ δεν έχω να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ".

"Τώρα μπαίνουμε σε μία διαδικασία όπου θα συναντηθούμε στις Βρυξέλλες ή στην Αθήνα; Μα αυτό είναι το θέμα; Το κύρος του κυρίου Βαρουφάκη, που δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του και η αναξιοπρέπεια του και το ύφος είναι το θέμα του κι αν φοράει το πουκάμισο του έξω ή μέσα και να γράφει το Γιάννης με νι... Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά;

Πώς καταντήσαμε έτσι μια σοβαρή χώρα, ευρωπαϊκή που κυβερνήθηκε από άτομα με τεράστια ελαττώματα, που κάνανε τεράστια λάθη από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, τον Κώστα Σημίτη και θα έλεγα και από τον Γιώργο τον Παπανδρέου, που έκανε λάθη φοβερά, αλλά έκανε και πράξεις τολμηρές, και τελικά από τον Σαμαρά φτάσαμε στο σημείο να κυβερνώμεθα από ανθρώπους, οι οποίοι μάς απασχολούν με τα πουκάμισα τους, τις μπότες τους και τις μόδες τους και τα χούγια τους"!

Αναφερόμενος στο γκράφιτι στον τοίχο του Πολυτεχνείου ο κ. Πάγκαλος έκανε λόγο για "αλητεία με την ανοχή του υπουργού Πολιτισμού".

"Τι είδους αλητεία είναι αυτή πού έχει ασκήσει κι έχει καταλάβει τη χώρα και μας βασανίζει όλους και καταστρέφει τη χώρα κάθε μέρα πού περνάει; Έχουμε καταστροφή! Χτες κατέστρεψαν το Πολυτεχνείο, με την ανοχή του υπουργού Πολιτισμού. Τι είναι αυτά τα πράγματα; Ο υπουργός Παιδείας έχει πει ότι είμαστε κατά της αριστείας, να μην είσαστε άριστοι μαθητές. Να πετάτε πέτρες, να πετάτε κοκτέιλ, μολότοφ, να κάνετε διαδηλώσεις. Θέλουν να διαλυθεί η χώρα, θέλουν το χάος" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...