Εισαγγελέας: Ο ίδιος ο Παπακωνσταντίνου αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ

Η πορεία της λίστας Λαγκάρντ από χέρι σε χέρι , τις μεταγραφές από cd σε USB αλλά και τα ανοίγματα των επίμαχων αρχείων βρέθηκε στο επίκεντρο της αγόρευσης της εισαγγελέως στο Ειδικό Δικαστήριο.

Η εισαγγελική λειτουργός " έδειξε" ως υπεύθυνο για τις αλλοιώσεις που εντοπίστηκαν στη λίστα Λαγκάρντ στον πρώην υπουργό Γ. Παπακωνσταντίνου.

" Ούτε ο Διώτης ούτε ο Βενιζέλος γνώριζαν ότι ο Ρωσσώνης είναι συγγενής του κ. Παπακωνσταντίνου και γι αυτό προχώρησαν στη διαγραφή του ονόματος  για να τον βλάψουν πολιτικά", είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελική λειτουργός .

Η κα Δημητρίου εμφανίστηκε πεπεισμένη πως "το στικάκι ο κατηγορούμενος  το έδωσε στο Διώτη ενώ είχε φύγει από το υπουργείο Οικονομικών και έκανε χρήση αυτού μέχρι να το παραδώσει. Ήταν εμφανής η προσπάθεια του κατηγορούμενου να πείσει το δικαστήριο ότι η παράδοση έγινε πριν φύγει από το υπουργείο Οικονομικών . Έδωσε μάχη με νύχια και με δόντια για να το αποδείξει".

Μόνον ο πρώην υπουργός, όπως είπε η εισαγγελέας, ήξερε ότι στη λίστα υπάρχουν καταθέτες με μεγάλα ποσά και αυτός είναι εκείνος που άνοιξε και τα  αρχεία, όπως για παράδειγμα το αρχείο με την κατάθεση των 500 εκατ. δολαρίων.

Όλα αυτά, τόνισε η εισαγγελέας, παραπέμπουν σε στοχευμένη αναζήτηση από τον χρήστη που έκανε τα ανοίγματα και διερωτήθηκε πως άλλος εκτός από τον κατηγορούμενο θα μπορούσε να ανοίξει αρχεία με τα ονόματα Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου;

Ποιός άλλος εκτός από τον ίδιο και τον συνεργάτη του Αγγελόπουλο ήξερε ποιά ήταν τα μεγαλύτερα ποσά; Oύτε ο κ. Διώτης ούτε ο κ. Βενιζέλος. Μόνον εκείνος, ο κατηγορούμενος,ήξερε ποιοί είχαν τα μεγαλύτερα ποσά. Και τώρα λέει ότι κάποιος του φύτεψε τις αλλοιώσεις..."

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στις πραγματογνωμοσύνες που έγιναν στα επίμαχα αρχεία της λίστας Λαγκαρντ και τόνισε ,ότι από αυτές προέκυψαν 24 ανοίγματα στη λίστα που έγιναν το βράδυ της 30ης Σεπτεμβρίου του 2010 όταν η λίστα ήταν στα χέρια του κατηγορούμενου υπουργού, κάτι που ο ίδιος αρνείται, όπως επίσης και σε άλλα ανοίγματα της λίστας, συνολικά ανοίχτηκαν 58 αρχεία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας "ο κ. Διώτης μου θυμίζει τον υπηρέτη δυο κυρίων ...βρίσκεται ανάμεσα στον πρώην προϊστάμενο του , τον κατηγορούμενο και τον νυν τον κ. Βενιζέλο. Έχει στα χέρια του το στικάκι και πηγαίνει από γραφείο σε γραφείο. Παραμένει στο γραφείο του κ. Βενιζέλου 6-7 μήνες και άλλους τόσους στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο ο κ. Διώτης είπε στον τότε υπουργό θυμάστε το στικάκι που σας έδωσα, στείλτε το στον πρωθυπουργό. Τουλάχιστον η γραμματέας του κ. Βενιζέλου δεν το έχασε".