Απολογείται σήμερα ο Γ. Παπακωνσταντίνου γαι τη λίστα Λαγκάρντ

"Είμαι αθώος κύριε πρόεδρε. Αρνούμαι κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες". Με τη φράση αυτή ο πρώην υπουργός και κατηγορούμενος για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε το στίγμα με την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

Σήμερα είναι η κρίσιμη ημέρα για τη μεγάλη δίκη, που έχουν κληθεί ως μάρτυρες πολιτικοί και υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, καθώς καλείται με την απολογία του να επιχειρηματολογήσει προκειμένου να πείσει τους δικαστές για την αθωότητα του. Όπως είπε και ο πρόεδρος του Δικαστηρίου Νίκος Πάσσος κλείνοντας την χθεσινή διαδικασία «Η απολογία του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου θα είναι η κορύφωση της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο».

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα επιχειρήσει να αποδομήσει το βαρύτατο κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει καθώς είναι αντιμέτωπος με τα κακουργήματα της νόθευσης δημοσίου εγγράφου και της απόπειρας απιστίας. Ο πρώην υπουργός φέρεται,

σύμφωνα με την κατηγορία να αφαίρεσε από τη λίστα Λαγκάρντ τα ονόματα τριών συγγενών του. Οι δικαστές κατά πλειοψηφία - στο παραπεμπτικό βούλευμα τους -δέχτηκαν πως προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις σε βάρος του για τη νόθευση της λίστας είτε για να μην ζημιωθεί η «πολιτική του εικόνα», είτε για να εξυπηρετήσει οικονομικά τους συγγενείς του και να αποφευχθεί ο φορολογικός τους έλεγχος.

Ο πρώην υπουργός , ωστόσο, αρνείται κατηγορηματικά ότι αλλοίωσε τη λίστα Λαγκάρντ. Φέρεται, μάλιστα, έτοιμος να επαναλάβει ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου όσα είπε και στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου όπου " έδειξε" ως υπεύθυνο τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη.

«Το αρχικό usb όχι απλώς δεν υπάρχει στη δικογραφία, αλλά ομολογείται από τον παραλήπτη του Ιωάννη Διώτη ότι κατεστράφη εκ μέρους του όχι κατά λάθος, αλλά επίτηδες!...Με την εξαφάνισή του χάθηκε το μοναδικό αποδεικτικό στοιχείο που θα επιβεβαίωνε ή θα διέψευδε την προσαπτόμενη στο πρόσωπό μου νόθευση» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με την ολοκλήρωση της απολογίας του κ. Παπακωνσταντίνουη η σκυτάλη θα περάσει στην εισαγγελέα Ξένη Δημητρίου η οποία θα προτείνει για την ενοχή ή όχι του κατηγορούμενου στο δικαστήριο.