Guardian: Δερμάτινο παλτό και φανταχτερό πουκάμισο; Μπράβο Βαρουφάκη!

“Φωτιές” ανάβει τις τελευταίες μέρες όπου κι αν βρεθεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, και όταν δεν το κάνει με τα λόγια του, το κάνει με το... ντύσιμό του!

Το casual ντύσιμο του Γιάννη Βαρουφάκη, το οποίο δεν απαρνήθηκε ούτε και στη σημερινή του συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζορτζ Όσμπορν, έγινε θέμα στο fashion blog της Imogen Fox, στην ιστοσελίδα του Guardian. Η παρατήρησή της; “Δερμάτινο παλτό και φανταχτερό πουκάμισο; Όχι συνηθισμένο ντύσιμο για μία διεθνή οικονομική συνάντηση. Μπράβο, Γιάννη Βαρουφάκη”.

Σχολιάζοντας την αμφίεση του Γιάννη Βαρουφάκη, η fashion blogger αναφέρει ότι φορούσε ένα παλτό που παρέπεμπε σε... έμπορο ναρκωτικών στις αρχές της δεκαετίας του '90 στο Μάντσεστερ, ενώ σημειώνει πως το ξυρισμένο κεφάλι και τα χέρια στις τσέπες (“σε στυλ πορτιέρη”, όπως σχολιάζει) και το χαμόγελό του υποστήριζαν το look αυτό.

Η Fox εξηγεί πως η εμφάνιση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών είναι εμφανώς αντισυμβατική και ανοίκεια με την περίσταση, και το γεγονός ότι επέλεξε αυτό το ιδιαίτερο look, γνωρίζοντας πως απέναντί του θα έβρισκε έναν Όσμπορν ντυμένο με κοστούμι, εκπέμπει αυτοπεποίθηση.

Κλείνοντας το άρθρο της, η fashion blogger αναρωτιέται αν ο Τζορτζ Όσμπορν επηρεάστηκε καθόλου από το ντύσιμο του Γιάννη Βαρουφάκη, και καταλήγει: “Η διεθνής πολιτική σκηνή καλωσορίζει έναν νέο διεκδικητή για τον τίτλο του πιο καλοντυμένου”.