Επίθεση σε Βαρουφάκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 19χρονος κατηγορούμενος

Επίθεση σε Βαρουφάκη: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 19χρονος κατηγορούμενος

Ελεύθερος αφέθηκε με εντολή της ανακρίτριας και ένας 35χρονος που προσήχθη χθες για τα επεισόδια στο Σύνταγμα και φέρεται να ήταν στην ομάδα που επιτέθηκε στον γ.γ. του ΜέΡΑ25

Ελεύθερος έφυγε από το ανακριτικό γραφείο μετά την απολογία του ο 19χρονος, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση που δέχτηκε ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, την περασμένη Παρασκευή έξω από γνωστό μαγαζί στα Εξάρχεια.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα ο νεαρός αφέθηκε ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του. Ο 19χρονος συνελήφθη την περασμένη Τετάρτη, καθώς σύμφωνα με τις αρχές, ήταν μέλος της ομάδας των επτά που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη.

Παράλληλα, ένας 35χρονος ο οποίος προσήχθη χθες για τα επεισόδια του Συντάγματος και σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. φέρεται να ανήκει στην ομάδα των Εξαρχείων, με εντολή της ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος, μέχρι η δικαστική λειτουργός αποφασίσει, αν θα ζητήσει την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του και τον καλέσει σε απολογία.

Νωρίς το πρωί, το κατώφλι της 1ης ανακρίτριας ανηλίκων πέρασε ο Γιάνης Βαρουφάκης, προκειμένου να καταθέσει για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες δέχτηκε την επίθεση. Ο κ. Βαρουφάκης, ο οποίος δεν δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, φέρεται να κατέθεσε, πως δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων, τους ανθρώπους που τον γρονθοκόπησαν, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πρόσωπο.

Σε δήλωση του, ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε, πως είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών. Μάλιστα , ο γ.γ. του ΜέΡΑ25 έστρεψε τα βέλη του κατά της κυβέρνησης, ζητώντας από τον πρωθυπουργό την αποπομπή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, τον οποίο κατηγόρησε, πως έσπευσε να μιλήσει για ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, πριν καταθέσει ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.