Βαρουφάκης: Νομίζω πως έχουμε τη στήριξη του Λονδίνου

Ιδιαίτερα θερμό ήταν το κλίμα στη συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, με τον Βρετανό ομόλογό του, Τζωρτζ Όσμπορν στη  Downing Street. 

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του Γιάννη Βαρουφάκη, μετά το τέλος της συνάντησης σε ερώτηση Ελληνίδας δημοσιογράφου, η οποία τον ρώτησε: "Τελικά έχουμε τη στήριξη του Λονδίνου;", για να ακούσει τον υπουργό να λέει χαμογελώντας: "Νομίζω πως ναι". 

Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Τζορτζ Όζμπορν, ανακοίνωσε με γραπτή δήλωση μετά το πέρας της συνάντησης ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη για το ελληνικό χρέος καθίσταται ταχέως ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία.

"Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση και είναι σαφές ότι η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ελλάδα και την ευρωζώνη είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την παγκόσμια οικονομία", δήλωσε ο Όζμπορν. "Καλώ τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να ενεργήσει με υπευθυνότητα, αλλά είναι επίσης σημαντικό η ευρωζώνη να αποκτήσει ένα καλύτερο σχέδιο για τις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη" είπε και πρόσθεσε πως πρόκειται για"μια αναδυόμενη απειλή για τη βρετανική οικονομία. Και πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι στην Ευρώπη, όπως και στη Βρετανία, επιλέγουμε την ικανότητα αντί για το χάος".