Μπαρμπαρούσης: Δεν έχω διαβάσει ποτέ το καταστατικό της Χρυσής Αυγής

Άρνηση κατηγοριών, απαντήσεις όπως «δεν γνωρίζω, δεν σχολιάζω, δεν με αφορά», ακόμα και επίκληση του δικαιώματος της σιωπής, συνθέτουν τη γενική εικόνα των απολογιών των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Νικόλαου Κούζηλου, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, Αντώνη Γρέγου και Πολύβιου Ζησιμόπουλου.

Πιο ομιλητικός ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, που ομολογεί ότι δεν έχει διαβάσει το καταστατικό του κόμματος αλλά ούτε και τη δικογραφία της υπόθεσης, καθώς εκτιμά ότι «για να τη διαβάσω όλη, θέλω τρεις ζωές». Επιχειρεί μάλιστα να δικαιολογήσει τα όσα βρέθηκαν στα γραφεία της Χ.Α. στο Αγρίνιο υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι το τσεκούρι το είχαν για να κόβουν ξύλα για την ξυλόσομπα.

Σύμφωνα με τη «Real News», ο βουλευτής υποστήριξε ότι άρχισε να γνωρίζει για τη Χρυσή Αυγή το 2009 από το site και την εφημερίδα. Το ότι του προτάθηκε αρχικώς να θέσει υποψηφιότητα για περιφερειακός σύμβουλος και στη συνέχεια το 2012 για βουλευτής το αποδίδει εν πολλοίς στο ότι η οικογένειά του είχε παράδοση στην πολιτική. Ο παππούς του, όπως λέει, ήταν πρόεδρος του χωριού για 20 χρόνια και μετέπειτα ο θείος του για τρεις τετραετίες…

Εκφράζει τη γνώμη ότι η Χ.Α. είναι παρεξηγημένη, δηλώνει ότι δεν έχει πρόβλημα με τους αλλοδαπούς αφού η σύζυγός του είναι από το Μεξικό, ωστόσο, φαίνεται να έχει θέμα τους Ρομά. «Στο DNA των ανθρώπων αυτών είναι η κλεψιά. Αλλά προς Θεού, δεν θα φτιάξουμε και φούρνους να τους βάλουμε να τους ψήσουμε», λέει χαρακτηριστικά.