Με αμερικανικούς επενδυτικούς ομίλους συναντάται ο Σαμαράς

Ποδαρικό στις συναντήσεις στο υπερατλαντικό ταξίδι του έκανε ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επαφές με επικεφαλής μεγάλων ελληνομερικανικών επενδυτικών ομίλων κατά τη διάρκεια της ημέρας στη Νέα Υόρκη, πριν μεταβεί στην Ουάσινγκτον για τις διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι και κατόπιν, τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στον Τύπο της Τετάρτης, στη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ θα παραβρεθούν ο υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιού, ο οποίος πρόσφατα βρέθηκε στην Αθήνα, η σύμβουλος επί θεμάτων εθνικής ασφάλειας Σούζαν Ράις και η σύμβουλος για οικονομικά θέματα Καρολάιν Άτκινσον.

Ο Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε επίσης και τον γίγαντα της έντυπης δημοσιογραφίας στις ΗΠΑ, Washington Post, ο οποίος πωλήθηκε πρόσφατα στον ιδιοκτήτη του Amazon, Τζεφ Μπέζος. Θα μεταβεί και στα γραφεία των New York Times.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Αντώνης Σαμαράς θα μεταβεί και πάλι στη Νέα Υόρκη την Παρασκευή 9 Αυγούστου για τις συναντήσεις τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ, τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν, με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με τον επικεφαλής του αμερικανοεβραϊκού συμβουλίου Ντέιντ Χάρις και την επίσκεψη στο Ground Zero, το σημείο επίθεσης στους Δίδυμους Πύργους το Σεπτέμβριο του 2001 και αποκαλείται πλέον 9/11 Memorial.