Σκληρό “παζάρι” με Τούρκους πράκτορες για την έκδοση του Φιλιππίδη

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η υπόθεση έκδοσης του πρώην προέδρου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Αγγελου Φιλιππίδη.

Χθες μετέβη στην Τουρκία ο δικηγόρος του Αθανάσιος Βαρλάμης, προκειμένου να τον επισκεφθεί για να συζητήσουν την υπόθεση αλλά και να επισπευσθεί η έκδοσή του από τις τουρκικές Αρχές. Κι ενώ αρχικά αναμενόταν να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες, πράγμα που επιθυμεί και ο Αγγ. Φιλιππίδης, τελικά 12 ημέρες ύστερα από τη σύλληψή του σε ξενοδοχείο της πλατείας Ταξίμ παρατηρείται καθυστέρηση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το 'Έθνος", η έκδοση του πρώην προέδρου του Τ.Τ. ίσως και να καθυστερήσει γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη ένα σκληρό «παζάρι» ανάμεσα στις τουρκικές και τις ελληνικές Αρχές, οι οποίες διαπραγματεύονται ανταλλαγή του Ελληνα με Τούρκους που βρίσκονται στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στη λίστα των Τούρκων φέρονται να είναι δύο πράκτορες της ΜΙΤ (τουρκική υπηρεσία πληροφοριών) και ένας Κούρδος κατηγορούμενος για τρομοκρατία, οι οποίοι κρατούνται στις ελληνικές φυλακές. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε τον περασμένο Αύγουστο σε συλλήψεις για κατασκοπεία, αλλά και καταζητούμενων από τις τουρκικές Αρχές για τρομοκρατία.