Βαρότσης: Νομότυπα τα δάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου

Πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα κατέθεσε στον ανακριτή ο πρώην αναπληρωτής γενικός διευθυντής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Μάριος Βαρότσης, με την απολογία του οποίου άνοιξε ο κύκλος των καταθέσεων για την υπόθεση των επισφαλών δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, ο Μάριος Βαρότσης υποστηρίζει στο υπόμνημά του ότι τα επίμαχα δάνεια χορηγήθηκαν νομότυπα, ενώ χαρακτηρίζει υπερβολική την απόφαση για σύλληψή του, σημειώνοντας ότι εργάζεται στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και άρα δεν είναι ύποπτος φυγής.

Ο κ. Βαρότσης απολογήθηκε για τις τρεις κατηγορίες που του καταλογίζονται, δηλαδή απάτη, απιστία και συνέργεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, και μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με όρους, και συγκεκριμένα εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα.

Την Τετάρτη αναμένεται η απολογία του πρώην στελέχους του Τ.Τ., Χαράλαμπου Γιαγκούδη, ο οποίος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη. Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο κ. Γιαγκούδης είναι απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ΄ εξακολούθηση και μη, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ.

Στο μεταξύ, στην Τουρκία παραμένει ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος συνελήφθη στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή το βράδυ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Φιλιππίδης θα επιδιώξει να περάσει μια σύντομη δικαστική διαδικασία στην Τουρκία, με Τούρκο συνήγορο, προκειμένου να παρακάμψει τη χρονοβόρα γραφειοκρατία και να έλθει το συντομότερο στην Ελλάδα.