Σύλληψη Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη – Αναζητούνται μέλη της Χρυσής Αυγής

Συνελήφθησαν τα ξημερώματα του Σαββάτου ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος και ο βουλευτής της ΧΑ Ηλίας Κασιδιάρης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εκδοθεί 36 εντάλματα σύλληψης μελών της ΧΑ, από τα οποία έχουν εκτελεστεί 14. Συνελήφθη και ο Ηλίας Παναγιώταρος.

Ήδη οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για σύλληψη δέκα συνολικά στελεχών της Χ.Α. μεταξύ αυτών και ο Γ. Πατέλης ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στο επεισόδιο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Τις συλλήψεις κάνει η αντιτρομοκρατική. Λίγο μετά τις 10:00 συνελήφθη και ο Γιάννης Λαγός.

Αυτή την ώρα συνεχίζονται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία οι συλλήψεις βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, για τους οποίους εκδόθηκαν εντάλματα από τις δικαστικές αρχές και τα οποία -σύμφωνα με πληροφορίες- αφορούν σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τον γενικό γραμματέα και πρόεδρο της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, και τον βουλευτή, Ηλία Κασιδιάρη, η αστυνομία έχει προχωρήσει και σε άλλες συλλήψεις, μέσα στις οποίες είναι και στελέχη της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Κατά τις ίδιες πηγές, έχουν εκδοθεί εντάλματα  έξι βουλευτές της, μεταξύ των οποίων οι Χρίστος Παππάς,  Νίκος Μίχος.

Στο πόρισμα της εισαγγελίας βάσει του οποίου πραγματοποιούνται οι συλλήψεις περιγράφεται εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και δομή. Επικεφαλής φέρονται οι βουλευτές που ήδη έχουν πάρει το δρόμο για τη δικαιοσύνη, οι οποίοι κατηγορούνται ευθέως και με στοιχεία για συσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η δομή φαίνεται να εξαπλούται σε ολόκληρη τη επικράτεια και η της εγκληματικής οργάνωσης αφορά αδικήματα και του κοινού ποινικού δικαίου από εκβιασμούς και προστασία μέχρι ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Τα ξημερώματα του Σαββάτου ενεργοποιήθηκε η παραγγελία της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, καθώς έχει τεκμηριωθεί ότι η Χρυσή Αυγή λειτουργεί ως εγκληματική οργάνωση.

Πρώτος συνελήφθη ο Νίκος Μιχαλολιάκος ως αρχηγός της Χρυσής Αυγής.

Η συλλήψεις γίνονται καθώς δεν ισχύει η βουλευτική ασυλία για κακουργήματα.

Όλοι οι συληφθέντες βρίσκονται στον 12οροφο στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής στη ΓΑΔΑ.

Στη ΓΑΔΑ μετέβη ο Ηλίας Παναγιώταρος. Ήταν φανερά εκενυρισμένος και είπε ότι είναι απαράδεκτο να γίνεται σύλληψη αρχηγού κόμματος.

"Ήρθα να παραδοθώ. Η Χρυσή Αυγή έχει 15% ξηλώσανε την Αστυνομία και την ΕΥΠ για να καταφέρουν να μας συλλάβουν" δήλωσε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Γιώργος Γερμενής κατά την άφιξή του στη ΓΑΔΑ.

Τον γύρο του κόσμου κάνει η σύλληψη Μιχαλολιάκου, Κασιδιάρη

Κεδίκογλου: Η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της

"Η δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της, η δικαιοσύνη, έχει τα μέσα να αμυνθεί, κάνει τη δουλειά της', τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η κυβέρνηση ήξερε τη σύλληψη Μιχαλολιάκου από την Παρασκευή.

Στο μεταξύ ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για τη σύλληψη της ηγεσίας της Χρυσής Αυγής.

Εκτός λειτουργίας και η ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.

Παρακαλούμε περιμένετε ...