Δολοφονίες και απόπειρες ανθρωποκτονίας στο πόρισμα για τη Χρυσή Αυγή

Στο πόρισμα της εισαγγελίας βάσει του οποίου πραγματοποιούνται οι συλλήψεις περιγράφεται εγκληματική οργάνωση με ιεραρχία και δομή.

Επικεφαλής φέρονται οι βουλευτές που ήδη έχουν πάρει το δρόμο για τη δικαιοσύνη, οι οποίοι κατηγορούνται ευθέως και με στοιχεία για συσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Η δομή φαίνεται να εξαπλούται σε ολόκληρη τη επικράτεια και η κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης αφορά αδικήματα και του κοινού ποινικού δικαίου από εκβιασμούς και προστασία μέχρι ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρόσιμα περιλαμβάνονται δύο δολοφονίες. Μία του Φύσσα και μία του μετανάστη στα Πετράλωνα. Ακόμη περιλαμβάνεται μία απόπειρα δολοφονίας του Αιγύπτιου στην ιχθυόσκαλα, ο οποίος παραμένει σε κώμα.

Επίσης, υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες που σχετίζονται με 10 δικογραφίες που συνδέονται άμεσα με κακουργηματικές πράξεις με τους βουλευτές που έχουν συλληφθεί ή καταζητούνται.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη δικογραφία, στη στρατολόγηση ανήλικων παιδιών κατά τα πρότυπα ναζιστικών οργανώσεων.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για:

- τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

- τη δολοφονία ενός Πακιστανού στα Πετράλωνα

- απόπειρα δολοφονίας αλλοδαπού στη Μεταμόρφωση

- απόπειρα δολοφονίας Αιγύπτιου στην Ιχθυόσκαλα

- δεκάδες ξυλοδαρμούς

- προστασία και συνάφεια με κυκλώματα της νύχτας

- κατηγορία εκβιασμού, καθώς στελέχη της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται να μετέχουν σε δίκτυο εκβιασμών μικροπωλητών και καταστηματαρχών.

- το αδίκημα του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Όλες οι εξελίξεις στο news.gr