Τσίπρας: Το μοντέλο της ΕΡΤ δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα νοσοκομεία

Ένα πλατύ κίνημα με στόχο την ανατροπή της τρέχουσας πολιτικής θα πρέπει να είναι ο βασικός στόχος όλων το επόμενο διάστημα, και μάλιστα “όλα τα σφυριά θα πρέπει να βαρούν σε αυτόν τον στόχο”, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του σε σωματεία εργαζομένων της Κέρκυρας, όπου πραγματοποιεί για δεύτερη μέρα περιοδεία.

“Για εμάς είναι φανερό ότι αυτή η πολιτική που έχει επιβληθεί εδώ και 3,5 χρόνια, η πολιτική του μνημονίου, της σκληρής βάρβαρης λιτότητας δεν είχε ως στόχο την έξοδο της χώρας από την κρίση χρέους”, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για “ακήρυχτο πόλεμο”, που “δεν είναι πόλεμος με θύματα στα πεδία των μαχών, αλλά είναι οικονομικός πόλεμος με θύματα συνανθρώπους μας που είτε χάνουν τις δουλειές τους, είτε βρίσκονται από τη μια μέρα στην άλλη σε συνθήκες εξαθλίωσης και φτώχειας, είτε χάνουν τις ζωές τους γιατί πολλοί απ' αυτούς δεν αντέχουν αυτές τις αναξιοπρεπείς συνθήκες”.

“Μετατρεπόμαστε σε μια χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας”, παρατήρησε ο κ. Τσίπρας, εξηγώντας: “Εργασιακό καθεστώς νοτιοανατολικής Ασίας στην καρδιά, όμως, της Ευρώπης. Ανεργία στο 30%, για τους νέους στο 60%, μισθοί που κυμαίνονται από 300, 400 έως 600 ευρώ, ανασφάλεια, αβεβαιότητα. Αυτό το μοντέλο, κατά την άποψή μας είναι εξαγώγιμο και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα ήταν το πρώτο πειραματόζωο σε αυτό μοντέλο βαρβαρότητας και ακολουθεί και η Πορτογαλία, η Ισπανία χωρίς μνημόνιο αλλά είναι το ίδιο πλαίσιο, η Ιταλία και κατά την άποψή μας αυτό θα πάει και στις χώρες της κεντρικής Ευρώπης, ενδεχομένως και στο Βορρά. Αυτός ο νέος ευρωπαίος προλετάριος, ο εργαζόμενος των 300-400ευρώ σε συνθήκες ανασφάλειας είναι το μοντέλο για την έξοδο από την κρίση της ευρωπαϊκής ολιγαρχίας, των μεγάλων funds, των τοκογλύφων, των τραπεζιτών και όλων όσοι θέλουν να αντιμετωπίσουν – θυμάστε μια ωραία φράση – την κρίση ως ευκαιρία για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους στις πλάτες της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζόμενων”.

Αναφερόμενος ειδικά στις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας, ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι “το μοντέλο της ΕΡΤ δεν μπορεί να εφαρμοστεί στα νοσοκομεία”, καθώς “εδώ αν βγάλουμε την πρίζα δεν κλείνουν οι οθόνες, δεν βγαίνει μαύρο στους δέκτες της τηλεόρασης. Όταν βγαίνει η πρίζα σε ένα νοσοκομείο κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές”. Κάλεσε μάλιστα στο σχηματισμό ενός ευρύτατου λαϊκού μετώπου, “να συνειδητοποιήσει δηλαδή και ο τελευταίος πολίτης ότι ο αγώνας αυτός δεν αφορά μόνο όσους εργάζονται στον χώρο της υγείας αφορά κυρίως στη λαϊκή οικογένεια που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, μέσα σε αυτές τις συνθήκες κρίσης να έχει την ατυχία να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας”, όπως τόνισε.