Νέα κόντρα ΣΥΡΙΖΑ-Κεδίκογλου, με φόντο το Πολυτεχνείο

Ένα ακόμα επεισόδιο στην αέναη κόντρα του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου με τον ΣΥΡΙΖΑ γράφτηκε σήμερα, με αφορμή αυτή τη φορά την επέμβαση της αστυνομίας στο Πολυτεχνείο, στην οποία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντέδρασαν έντονα.

Μάλιστα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, έκανε λόγο για εισβολή της αστυνομίας χωρίς να έχουν προηγηθεί επεισόδια, ενώ αναρωτήθηκε εάν υπήρχε έγκριση των πρυτανικών αρχών.

Τις τοποθετήσεις αυτές σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δηλώνοντας: “Οι χώροι προετοιμασίας παράνομων ενεργειών, που ήταν επί δεκαετίες σε κατάληψη, επιτέλους αποδόθηκαν στην πανεπιστημιακή κοινότητα. Αυτό ήθελε όλη η Ελλάδα, εκτός βεβαίως από τον ΣΥΡΙΖΑ”.

Απαντώντας στον κ. Κεδίκογλου, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τόνισε: “Οι τελευταίοι που μπορούν να μιλάνε για νομιμότητα είναι εκείνοι που εισβάλλουν στα πανεπιστημιακά ιδρύματα εν πλήρη αγνοία των πανεπιστημιακών αρχών, παραβιάζοντας ακόμα και το νόμο που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει. Η προσπάθειά της κυβέρνησης να καλλιεργήσει ένα γενικευμένο κλίμα τρομοκρατίας και να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από τα νέα της μνημονιακά σχέδια, θα πέσει στο κενό”.

Ο Σίμος Κεδίκογλου κατόπιν δήλωσε, ανταπαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ: “Είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει όσους θέλουν να χρησιμοποιούν λοστάρια, κάλυκες όλμων και πρώτες ύλες για μολότοφ...”.

Όμως στον “χαρτοπόλεμο” παρενέβη και ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Παπαμιμίκος, που στηλιτεύοντας τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:

“Είναι σημαντικό ότι κατειλημμένοι χώροι ανομίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια αποδίδονται, πλέον, στους πολίτες. Είναι λογικό, όμως, ότι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους αρέσει αυτή η εξέλιξη, κάτι που φάνηκε και από την αντίδραση του Κοινοβουλευτικού τους Εκπροσώπου κ. Π. Λαφαζάνη. Είχαν, προφανώς, συνηθίσει οι συγκεκριμένοι χώροι να χρησιμοποιούνται για άλλους λόγους. Ξέρουν αυτοί...”.