Γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας μέσα στο Πολυτεχνείο

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο Πολυτεχνείο. Δυνάμεις της ασφάλειας και των ΜΑΤ μπήκαν στο χώρο, οι δρόμοι έκλεισαν ενώ η παρέμβαση έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Η αστυνομία προχώρησε σε έξι προσαγωγέςμ εκ των οποίων οι τρεις μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς που συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου περί όπλων και ένας εξ αυτών για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Οι άλλοι τρεις Έλληνες προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η αστυνομική επιχείρηση ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης, λίγο πριν τις 06:00. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός ο λόγος της επιχείρησης αλλά και τι ακριβώς ερευνούν οι αστυνομικοί. Είναι η πρώτη φορά που αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στον χώρο του Πολυτεχνείου χωρίς να έχουν προηγηθεί επεισόδια. Η Αστυνομία εντόπισε μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό και λοστούς. Πολύ έντονη ήταν η παρουσία της Ασφάλειας, με πολιτικά ρούχα, σε όλο το μήκος της Στουρνάρη.

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, από την προηγούμενη εβδομάδα η Αστυνομία είχε την πληροφόρηση ότι "εντός του χώρου του Πολυτεχνείου υπάρχουν προπαρασκευαστικά υλικά έκνομων ενεργειων", όπως ανέφερε η τηλεόραση του Mega. Η Αστυνομία εισέβαλε στο χώρο για να ελέγξει.

Μετά από 3 ώρες η επιχείρηση ολοκληρώθηκε και οι δρόμοι άνοιξαν.

Αναφερόμενος στην αστυνομική επιχείρηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας δήλωσε: "Η σημερινή επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας στο ΕΜΠ, όπως και η απόδοση των καταληφθέντων χώρων στην πανεπιστημιακή κοινότητα ύστερα από τριάντα χρόνια, αποδεικνύει ότι δεν υφίσταται πλέον άβατο για τη νομιμότητα. Η χρήση των πανεπιστημιακών χώρων ως εστιών ανομίας και κάθε φύσεως παραβατικότητας -ακόμη και παρεμπορίου- δεν είναι αποδεκτή σε μία δημοκρατική κοινωνία. Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι και κυρίως όσοι παριστάνουν ότι αγνοούν την παροιμία 'φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης'".

Δείτε και το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία:

 

 

Κεδίκογλου: Γιατί αν διαμαρτυρηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, τους πήραν τα καύσιμα;

Για την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Πολυτεχνείο μίλησε στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξει ανακοίνωση της Αστυνομίας.

"Ας τους αφήσουμε να ολοκληρώσουμε τις έρευνές τους", είπε και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση γίνεται στο πλαίσιο εφαρμογής του νόμου. "Κανείς δεν θέλει να υπάρχουν άσυλα ασυδοσίας", ανέφερε.

Ερωτώμενος για τις αντιδράσεις που μπορεί να προκύψουν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ είπε: "Εάν αληθεύουν οι πληροφορίες για λοστάρια, να διαμαρτυρηθούν γιατί; Τους πήρε κάποιος τα καύσιμα;".