Αθήνα: Αυτό το δήμο ποιος θα τον πάρει;

Το γεγονός ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να δηλώσει υποψηφιότητα στις δημοτικές εκλογές του 2014 ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων άνοιξε το ασκό του Αιόλου και επελευθέρωσε σενάρια επί... σεναρίων για το δήμο της Αθήνας.

Όπως γράφει η εφημερίδα "Τα Νέα", η αναζήτηση μιας "υπερκομματικής" λύσης στη λογική Τρίτση σχετίζεται με το πρόσωπο του προέδρου της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα.

Όσοι εξετάζουν το σενάριο, αναφέρει το δημοσίευμα, λένε ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει το προφίλ για να αντιμετωπίσει τους υποψηφίους των άλλων κομμάτων, απευθυνόμενος στους δημότες με γλώσσα που κατανοούν. Δεν έχει διαρρήξει τις σχέσεις του με την εναπομείνασα κομματική βάση του ΠΑΣΟΚ και δεν έχει εχθρούς ή εν γένει αντιπαλότητες στην κομματική βάση της ΝΔ, ενώ, ακόμη και ο Φώτης Κουβέλης θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να προσφέρει την υποστήριξή του.

Από την άλλη, ο Αντώνης Σαμαράς έχει στα χέρια του προτάσεις για να ρίξει στην αρένα τον Θανάση Πλεύρη, ως υποψήφιο δήμαρχο και να αφήσει την περίπτωση του Νικήτα Κακλαμάνη.

Πάντως, στην περίπτωση που ο Ανδρέας Λοβέρδος προτιμηθεί, αναμένεται μάχη για τρεις στο δήμο της Αθήνας. Μεταξύ Λοβέρδου, Σοφίας Σακοράφα, η οποία προκρίνεται ως δυνατότερη υποψήφια για να κατέβει με τον ΣΥΡΙΖΑ, και, φυσικά, του όποιου ακροδεξιού υποψηφίου.