“Όπλο” στα χέρια του Τσίπρα η άρση αναστολής πλειστηριασμών

Η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να άρει το μέτρο της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, έστω και σταδιακά, με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, φαίνεται πως αποτελεί “όπλο” στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ, που σκοπεύει να το εκμεταλλευτεί για να ανοίξει ένα ακόμα μέτωπο κατά της κυβέρνησης, με στόχο την αποδόμησή της.

Αυτό έδειξε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του χθες το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, όπου μεταξύ άλλων επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, καλώντας τον “να μην τολμήσει να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία του Έλληνα εργαζόμενου”, για να προσθέσει: “Θυμίζω για μία ακόμα φορά στον κ. Σαμαρά, ότι οι Έλληνες πολίτες, ανακεφαλαιοποιούν τις χρεοκοπημένες τράπεζες από το υστέρημά τους. Και ότι, μόνο λίγα, δεν είναι τα 38,3 δισ. ευρώ δανεικού δημόσιου χρήματος, που δόθηκαν στις τράπεζες τον τελευταίο χρόνο. Οι Έλληνες εργαζόμενοι και άνεργοι δεν σώζουν τις τράπεζες εδώ και 3 χρόνια, για τις δουν να τους κυνηγούν”.

Όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο πραγματικός προστάτης και εγγυητής της ατομικής ιδιοκτησίας του πολίτη, ενώ ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε “πραγματικό κίνδυνο για το σπίτι του δανειολήπτη” τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο “ως εντολοδόχους των δανειστών”. Μάλιστα ανέφερε ότι, αντί η κυβέρνηση να “κουρέψει” τα δάνεια των νοικοκυριών, ανάλογα με τη μείωση των εισοδημάτων που επέβαλε στους δανειολήπτες στην τριετία των μνημονίων, και να διευκολύνει τους όρους αποπληρωμής τους, ετοιμάζεται να “κουρέψει” την περιουσία του μέσου πολίτη.

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καιροφυλακτεί για να περάσει ολοένα και σκληρότερα μέτρα μέσα στη καρδιά του καλοκαιριού, “σαν τον κλέφτη, ευελπιστώντας ότι δε θα την πάρουμε χαμπάρι”. Μέσα στο καλοκαίρι, είπε, “μας ήρθε ο κ. Σόιμπλε για να επιθεωρήσει τα αποτελέσματα των μέτρων που έχουν επιβληθεί στην Ελλάδα. Μέσα στο καλοκαίρι, η επίθεση εναντίον μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων, πήρε το χαρακτήρα αντιδημοκρατικής επιχείρησης, με το πολυνομοσχέδιο, το μαύρο της ΕΡΤ, τα μικρά καθημερινά κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα. Μέσα στο καλοκαίρι, αποφασίζουν επέκταση του χαρατσιού ως το 2016, απολύσεις εκπαιδευτικών, κλείσιμο νοσοκομείων, κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για όσους χρωστάνε πάνω από 1000 ευρώ, δηλαδή για τη πλειοψηφία των Ελλήνων”.

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα σχόλια αυτά δεν πέρασαν απαρατήρητα από τη Νέα Δημοκρατία, που σε ανακοίνωσή της σχετικά με τις τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα αναφέρει μεταξύ άλλων: “Ο κ. Τσίπρας εξαγγέλλει από την Ηγουμενίτσα νέο αντάρτικο. Ίσως, γιατί απογοητεύτηκε από τις θλιβερές συγκεντρώσεις ελαχίστων οπαδών του στις πλατείες, αποφάσισε να πάρει τα βουνά”.