“Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ” και άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα

Άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και στο ΚΚΕ έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο συνέδριο του κόμματος που ξεκίνησε το βράδυ της Τετάρτης και έθεσε το δίλημμα "μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ".

Απευθυνόμενος σε 3.500 περίπου συνέδρους ο κ. Τσίπρας χρησιμοποίησε τη φράση "δημοκρατική παράταξη" και δήλωσε ότι προτεραιότητα αποτελεί "η μετατροπή του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς σε κόμμα των μελών", ωστόσο με την απουσία του έλαμψε ο Μανόλης Γλέζος.

Αναφερόμενος στο εγχείρημα της ενοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, μνημόνευσε την παρουσία του ΚΚΕ ως αριστερή πολιτική δύναμη της χώρας.

Έκανε άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και τόνισε: "από το βήμα αυτό του ιστορικού Συνεδρίου μας, θέλουμε να απευθύνουμε ένα παλλαϊκό προσκλητήριο και στον απλό δημοκρατικό κόσμο που στήριξε στη μεταπολίτευση το αίτημα της Αλλαγής και απόθεσε τις ελπίδες του στο τότε ΠΑΣΟΚ".

Όπως είπε: "Ο κόσμος αυτός παρακολουθεί σήμερα έκπληκτος, να μετατρέπεται το κόμμα του κ. Βενιζέλου σε συνιστώσα της δεξιάς και της ακροδεξιάς".

Απευθύνθηκε και προς τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ, λέγοντας ότι "η επιμονή, λοιπόν, της ηγεσίας του ΚΚΕ να υποβαθμίζει την αναγκαιότητα ανατροπής της μνημονιακής βαρβαρότητας, η αμφισβήτηση της αναγκαιότητας ενός πλατιού αντιμνημονιακού μετώπου και η εξίσωση του ΣΥΡΙΖΑ με τα κόμματα του μνημονίου, αποτελούν αντιεπιστημονική και ανιστόρητη προσέγγιση".

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα

Πιο συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ σημειώνει : "Σε απάντηση του διλήμματος που έθεσε  σήμερα ο Α. Τσίπρας, "Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ":

Σήμερα διανύουμε εβδομάδα κατάργησης του Μνημονίου, λόγω συνεδρίου.

Την επόμενη  εβδομάδα θα είναι η σειρά της αναστολής.

Την μεθεπόμενη έρχεται η στάση πληρωμών, και ξανά από την αρχή.

Αυτή την εβδομάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε με χαρακτηριστική ευκολία την κα. Λούκα Κατσέλη. Το δύσκολο ήταν να υιοθετήσει ο Αλέξης Τσίπρας την άποψη ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αριστερός".

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η ακύρωση των μνημονίων είναι ο οδικός μας χάρτης. "Η ακύρωση των μνημονίων και η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, είναι η βάση, πάνω στην οποία χτίζουμε τον οδικό χάρτη της εξόδου από τη κρίση" ανέφερε.

Η δεύτερη μέρα του συνεδρίου ξεκινά στις 11:00