Στην Αθήνα για επαφές με πολιτικούς ο Σόρος με φόντο τη Χρυσή Αυγή

Στην Αθήνα βρίσκεται ο ιδρυτής του κοινωφελούς οργανισμού Open Society Foundations και γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόρος, προσκεκλημένος του Ιδρύματος "Σταύρος Νιάρχος".

Ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής συμμετέχει σε συνέδριο για την Κοινωφελή Δράση, ενώ πληροφορίες λένε ότι είχε επαφές και με πολιτικούς, καθώς όπως έχει αποκαλύψει το news.gr, ανησυχεί ιδιαίτερα για την άνοδο της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα.

Μάλιστα χθες, Πέμπτη, είχε σειρά επαφών με Έλληνες πολιτικούς και οι συζητήσεις περιστράφηκαν γύρω από τη διαμόρφωση του πολιτικού τοπίου στη χώρα.

Σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει το news ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής έστειλε ανθρώπους του στην Αθήνα για να διερευνήσουν τι ακριβώς συμβαίνει. Συγκεκριμένα, στελέχη του Open Society Foundation από τις Βρυξέλλες βρέθηκαν για δύο εικοσιτετράωρα στην ελληνική πρωτεύουσα (το Open Society Foundation είναι think tank, που ίδρυσε το 1993 ο Soros, και έχει παραρτήματα σε όλο τον κόσμο).

Τα στελέχη αυτά είχαν προγραμματισμένες συναντήσεις με διαμορφωτές γνώμης και ειδικούς στην πολιτική – και όχι μόνο - επικοινωνία. Στις δύο ημέρες, που παρέμειναν στην Αθήνα, πραγματοποίησαν περί τα δέκα ραντεβού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως – κατά τη διάρκεια αυτών των συναντήσεων – οι ερωτήσεις περιστράφηκαν κυρίως γύρω από την πολιτική και όχι από την οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι η πολιτική κατάσταση στη χώρα απασχόλησε τα δύο τρίτα του χρόνου. Μάλιστα, για περισσότερο από το μισό διάστημα, οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή γύρω από την άνοδο της Χρυσής Αυγής.