ΣΥΡΙΖΑ: Φορτώνουν στη ΔΕΠΑ τις οφειλές ευνοημένων ιδιωτών

"Η ανακοίνωση της Gazprom «αδειάζει» την ελληνική κυβέρνηση, η πολιτικής της οποίας να φορτώσει στη ΔΕΠΑ τις οφειλές των ευνοημένων ιδιωτών ηλεκτροπαραγωγών φυσικού αερίου, θέτει σε κίνδυνο τη μελλοντική οικονομική κατάσταση της επιχείρησης", τονίζει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το φιάσκο για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ.

Όπως τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, σχετικά με τα χρέη των ιδιωτών προς τη ΔΕΠΑ, κάτι που σύμφωνα με τη Gazprom την οδήγησαν στο να μην καταθέσει προσφορά, "Για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η λεγόμενη «μεγάλη ιδιωτική επιχειρηματικότητα» μεταθέτει ουσιαστικά το κόστος της κερδοφορίας της στις δημόσιες επιχειρήσεις, τα δημόσια ταμεία και τελικά στους φορολογούμενους πολίτες".

"Εκτιμούμε ότι η τρόικα και η κυβέρνηση θα επιχειρήσουν να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά τις σημερινές εξελίξεις για να επιβάλουν νέα μέτρα λιτότητας στον ελληνικό λαό. Το γνωστό ψευτοδίλημμα «ιδιωτικοποιήσεις ή νέα μέτρα» θα χρησιμοποιηθεί για μία ακόμη φορά για να εκβιαστεί η κοινή γνώμη και να δεχτεί αδιαμαρτύρητα την επιβολή νέων μέτρων. Η επιχείρηση εξαπάτησης όμως έχει κοντά ποδάρια.  Έχει γίνει πλέον κατανοητό από τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ότι οι ιδιωτικοποιήσεις και οι πολιτικές λιτότητας είναι συμπληρωματικές και αλληλοτροφοδοτούμενες", τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...