Δένδιας για Βούτση: Περιφρονώ τις ύβρεις κατά των αστυνομικών

"Περιφρονώ απόλυτα τις ύβρεις που απευθύνονται στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας. Αντίθετα, τους εκφράζω προσωπικά και την εκτίμηση και την αποδοχή της κοινωνίας και τη βαθειά ευγνωμοσύνη μου. Ξέρω πολύ καλά ότι αυτό το οποίο παρέχουν είναι ευθέως δυσανάλογο με την παροχή του μισθού που τα οικονομικά του κράτους μας επιτρέπουν να λαμβάνουν. Και όμως, παρά ταύτα, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, η συντριπτική πλειοψηφία κάνει το καθήκον της. Πρέπει λοιπόν αυτά τα παιδιά, αυτά τα γενναία παιδιά να τα επαινούμε και να νιώθουν την ευγνωμοσύνη μας και την ευγνωμοσύνη της κοινωνίας".

Με αυτό τον τρόπο απάντησε χωρίς όμως να τον κατονομάσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Βούτση που το απόγευμα της Παρασκευής χαρακτήρισε τους αστυνομικούς "μπάτσους-μπράβους που οπλοφορούν".

Ο Νίκος Δένδιας συνάντησε τους τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς οι οποίοι τον περασμένο Μάιο, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε τράπεζα στην Καλαμάτα, δέχθηκαν από τους δράστες πυρά με καλάσνικοφ και πιστόλι.