Νέα κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ πυροδοτούν οι… “μπάτσοι” του Ν. Βούτση

Νέα κόντρα σημειώθηκε σήμερα ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με “πέτρα του σκανδάλου” αυτή τη φορά το γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Βούτση και τις δηλώσεις του σχετικά με την οπλοφορία των αστυνομικών.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής, σχολιάζοντας το θέμα της οπλοφορίας των βουλευτών, ο κ. Βούτσης δήλωσε: “Είμαι θετικός σε μια συζήτηση στο να απαγορευτεί γενικώς η οπλοφορία στην Κοινωνία. Το να λέμε μόνο για τους βουλευτές και να έχει ο τελευταίος μπάτσος, μπράβος και οτιδήποτε κυκλοφορεί στην χώρα, την επικινδυνότητα για τον απλό πολίτη, δυστυχώς την μειώνουμε κατ’ ελάχιστον”.

Η τοποθέτηση αυτή του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η λέξη “μπάτσος” που χρησιμοποίησε, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, που με ανακοίνωσή της κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να να “αδειάσει” άμεσα τον γραμματέα του κόμματός του, αν διαφωνεί με τη φρασεολογία και τις θέσεις του.

“Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να επιθυμεί τη χώρα ξέφραγο αμπέλι και τους πολίτες ανυπεράσπιστους σε κάθε εγκληματικό στοιχείο, όμως οι αστυνομικοί (“μπάτσοι” κατά το Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ) ρισκάρουν ακόμα και τη ζωή τους για την ασφάλεια του κάθε Έλληνα. Συμφωνεί ο κ. Τσίπρας με τη φρασεολογία και τις θέσεις του κ. Βούτση; Αν όχι, οφείλει να τον “αδειάσει” άμεσα”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Αργότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ξεδιαλύνει το τοπίο όσον αφορά την τοποθέτησή του, διευκρινίζοντας τα εξής:

“Είναι αδιανόητο να δημιουργείται σύγχυση από την δήλωσή μου στην οποία με σαφήνεια αναφέρομαι στην ανάγκη γενικότερης απαγόρευσης οπλοφορίας όλων των πολιτών, εκτός των περιπτώσεων που αν κινδυνεύουν θα πρέπει να τυγχάνουν της φύλαξης από την αστυνομία.

Από πουθενά δεν προκύπτει ότι εννοώ τη μη οπλοφορία εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών, άλλωστε η θέση μας είναι γνωστή για τη μη οπλοφορία στη διάρκεια των διαδηλώσεων”.