“Καρφώνει” Παπακωνσταντίνου ο Μάκης Κουρής στην κατάθεσή του

Στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου επιρρίπτει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθυνών για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο εκδότης και δημοσιογράφος Μάκης Κουρής στην κατάθεσή του στην Προανακριτική Επιτροπή.

Ο κ. Κουρής, που κλήθηκε να καταθέσει με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας “Παρόν” στις 26/12/2010, στο οποίο αναφερόταν ότι υπήρχε λίστα με 1.991 ονόματα Ελλήνων με “μαύρες καταθέσεις” στο εξωτερικό, φέρεται να κατέθεσε πως “ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έχει τεράστιες ευθύνες, καθώς όπως αποδείχθηκε είχε τη λίστα Λαγκάρντ από το Σεπτέμβριο του 2010 και δεν είπε, αλλά ούτε έκανε και τίποτα”.

Ευθύνες φέρεται να καταλόγισε επίσης τόσο στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όσο και στους πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Διώτη και Γιάννη Καπελέρη, ενώ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, μίλησε για “πολιτικό λάθος του που δεν έψαξε τη λίστα” και για “λάθος χειρισμό”.

Ο κ. Κουρής φέρεται να κατέθεσε ακόμα ότι από πληροφορίες που έχει από το ΣΔΟΕ, έχει ήδη αποσταλεί στους οικονομικούς εισαγγελείς το πόρισμα για τους τέσσερις συγγενείς του κ. Παπακωνσταντίνου, και σύμφωνα με αυτό έχει διαπιστωθεί ότι δεν είναι φορολογικά εντάξει και ελέγχονται.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ εμμένει στο αίτημά του να καταθέσει εκ νέου ο πρώην πρέσβης στο Παρίσι Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, καθώς όπως υποστηρίζει μετά τα νέα στοιχεία που έχουν διαβιβαστεί από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών ακυρώνονται αυτά που είχε υποστηρίξει.

Την Τρίτη έχει κληθεί να καταθέσει ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, για δηλώσεις του περί “περίεργων συμπεριφορών” στο υπουργικό συμβούλιο σχετικά με την υπόθεση.