Διώτης: Πανηγυρική επιβεβαίωση όσων ισχυρίζομαι επί 7 έτη η αθώωση μου

Διώτης: Πανηγυρική επιβεβαίωση όσων ισχυρίζομαι επί 7 έτη η αθώωση μου

Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να στραφεί νομικά κατά δικαστικών λειτουργών

Για πανηγυρική επιβεβαίωση των ισχυρισμών του κάνει λόγο ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννης Διώτης, με αφορμή την αθώωση του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ από το Εφετείο.

Στην ανακοίνωση του ο κ. Διώτης αναφέρει, ότι με την σημερινή απόφαση αποκαταστάθηκε το κύρος της δικαιοσύνης και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να στραφεί σε βάρος των δικαστικών λειτουργών που χειρίστηκαν την υπόθεση του.

«Η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει ότι οσάκις οι Δικαστικοί Λειτουργοί κρίνουν κι αποφασίζουν με αμιγώς δικαστικά και νομικά κριτήρια, τότε πραγματώνονται οι σκοποί του Κράτους Δικαίου. Όσοι δεν υπηρετούν του σκοπούς αυτούς, όχι μόνο δεν έχουν θέση στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Διώτης.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών αποτελεί πανηγυρική επιβεβαίωση των όσων ισχυρίζομαι επί επτά έτη.

Δεν αποτελεί δικαίωση για εμένα, αλλά αποκαθιστά το κύρος του θεσμού της Δικαιοσύνης, το οποίο ετρώθη από τις ενέργειες εκείνων που με δίωξαν, παρέπεμψαν και καταδίκασαν σε πρώτο βαθμό.

Η σημερινή εξέλιξη αποδεικνύει ότι οσάκις οι Δικαστικοί Λειτουργοί κρίνουν κι αποφασίζουν με αμιγώς δικαστικά και νομικά κριτήρια, τότε πραγματώνονται οι σκοποί του Κράτους Δικαίου. Όσοι δεν υπηρετούν του σκοπούς αυτούς, όχι μόνο δεν έχουν θέση στην ελληνική Δικαιοσύνη αλλά πρέπει να λογοδοτήσουν ενώπιον της.